Onze musici

De deelnemers worden alfabetisch op voornaam getoond. Sommigen hebben een link aangegeven naar hun website. Anderen hebben verwijzingen aangegeven naar eigen audio en video opnames.

Getoond wordt: 2017

Kies een ander jaar: 2014  2015  2016  

Ms. Ágnes Márkus, cello (Hongarije)

De Hongaarse celliste Ágnes Márkus (1993) begon op 7-jarige leeftijd met cellospelen. Haar eerste lessen kreeg ze van Sára Pájer en Katinka Bóna aan de Antal Csermák Music School in Veszprem. Vervolgens studeerde ze aan de Szent István Király Secondery Grammar School bij István Varga. Sinds 2014 studeert ze in zijn klas aan de Franz Liszt Academy in Boedapest. In het begin van dit jaar was Ágnes in het Palace of Arts te beluisteren bij een Brahms marathon, terwijl ze het Piano Quartet van Brahms ten gehore bracht. Vorig jaar speelde ze een kamerconcertrecital in de Györgi Solti Hall, met op het programma Symphony No. 15 van Shostakovich (kamerversie, arrangement van Viktor Derevianko). Deze zomer volgt Ágnes masterclasses bij professor Reinhard Latzko, professor Lluis Claret en professor Maria de Macedo.


Mr. Alexander Kovalev, cello (Rusland)

De Russische cellist Alexander Kovalev (1992) begon op 6-jarige leeftijd met cellospelen. Zijn eerste lessen kreeg hij van Olga Galotchkina aan het Tchaikovsky Conservatory in Moskou. Vervolgens studeerde Alexander aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf bij Gotthard Popp; deze periode sloot hij af met zijn Bachelor of Music Diploma. Momenteel studeert hij in de klas van Claudius Popp aan de Hochschüle für Musik Hanna Eisler Berlin, waar hij hoopt zijn Master of Music Diploma te behalen. Alexander soleerde met het Noord-Duits Philharmonieorkest; zij brachten het Celloconcert van Schumann ten gehore. In Dresden speelde hij de Prokovief Cellosonate in de Rüstkammer in Dresden. Deze zomer volgt Alexander masterclasses bij professor Reinhard Latzko.

Prokofiev - Cello sonataview or listen media
Robert Schumann - Adagio und Allegroview or listen media
Haydn - Cello concerto in D majorview or listen media

Ms. Alexandra Shcherbakova, piano (Rusland)

De Russische pianiste Alexandra Shcherbakova (1996) begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Haar eerste lessen kreeg ze van Elena Ermakova aan de Shebalin Music School (’04-’12). Ze studeerde aan de Chopin Musik Akademie bij Mikhail Voskresensky, sinds vorig jaar studeert ze in zijn klas aan Conservatory named after P. Tchaikovsky. Vanaf oktober gaat Alexandra ook studeren in de klas van Andreas Frölich aan de Hochschule für Musik und Tanz Keulen/Aken. Eerste prijzen won ze bij de ‘Vlasenko’ Competition for young pianists ’10 en ’11 (+ special prize) en de Competition for young virtuosi ’12 (Zagreb). Alexandra trad op bij concerten en festivals in binnen- en buitenland; zo gaf ze vorig jaar een solorecital in de theater De Vest in Alkmaar; op het programma stonden werken van Mozart, Beethoven, Liszt, Mendelssohn, Rachmaninov en Roukens. Dit laatste werk werd speciaal gecomponeerd voor TIHMS. Deze winter speelde Alexandra in Troizk, Rusland waar zij werken uitvoerde van Beethoven, Liszt, Schumann, Chopin en Tchaikovsky. Deze zomer volgt Alexandra masterclasses bij professoren Mikhail Voskresensky, Claudio Martínez Mehner en Pavel Gillilov.

2014 Central music schoolview or listen media
2014 Central music schoolview or listen media
2014 Central music schoolview or listen media

Ms. Aliya Iskhakova, piano (Rusland)

De Russische pianiste Aliya Ishakova (1991) begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Ze studeerde aan het Kazan Musical College bij Era Sayfullina en vervolgens aan het Kazan State Conservatory bij Evgeni Mikhailov. Momenteel studeert Aliya aan Codarts in Rotterdam bij Bart van de Roer. Haar deelname aan de International Competities ‘Baltic Stars’ in Estland en ‘Alexandr Scriabin in Parijs waren zeer succesvol, Aliya behaalde de 1ste prijs. In 2015 behaalde ze bij YPF Amsterdam de 2de prijs. In het Muziek Centrum Enschede bracht ze werken van Beethoven, Franck en Scriabin ten gehore. De Sonate n.18 van Beethoven, 4 ballades van Brahms en Preludes 31 en 33 van Scriabin met Aliya achter de vleugel waren te beluisteren in Saint-Loop in Frankrijk. In januari stonden tijdens het Storioni kamermuziekfestival in Muziekgebouw Eindhoven Lang - Stick figure en Fagerlund - Sonata voor klarinet en piano op het programma. Ze was solist met de uitvoering van het Triple concert voor viool, cello en piano van Beethoven met het Codarts Studentenorkest o.l.v. Ivan Hut. Aliya volgt deze zomer masterclasses bij professor Pavel Gililov.

http://aliyaiskhakova.weebly.com/

C. Franck. Prelude, choral and fugueview or listen media
L. van Beethoven. Sonata op. 31 n.3view or listen media
A. Scriabin. Sonata-fantasy n.2view or listen media

Ms. Alla Belova, piano (Rusland)

Bell Trio Photo Elena Kochetova.jpg
Bell Trio Photo Elena Kochetova.jpg

Het Russische Piano Bell Trio werd in 2016 opgericht. De leden van het Trio zijn Alla Belova (1996) - piano, Ekaterina Glazova (1995) - viool en Anna-Lucia Costiuc (1998) - cello. Ze studeren aan het St. Petersburg State Conservatory in de klas van Inga Dzekster. Naast de de studie in kamermuziekverband studeren ze alle drie ook individueel aan het Conservatorium: Alla - piano in de klas van V. Polyakov, Ekatarina - viool in de klas van Alexandra Andreeva en Anna-Lucia - cello in de klas van de rector van het Conservatorium, A. Vasiliev. Ze zijn alle drie winnaars van internationale solocompetities. In 2017 was het Bell Trio laureaat van de Maria Yudina International Competition en van de International Competition “Saint Petersburg Spring”. Het Trio nam deel aan masterclasses met het Moskouse Rachmaninov Trio en Altenberg Trio Wien. Deze zomer volgt het Bell Trio masterclasses bij de professoren Ulf Schneider, Lluis Claret en Maria de Macedo.

Mendelssohn Trio d-mollview or listen media
naar begin pagina

Ms. Anastasia Feruleva, cello (Rusland)

Anastasia Feruleva photo Nic Limper.jpg
Anastasia Feruleva photo Nic Limper.jpg

De Russische celliste Anastasia Feruleva (1992) trad vanaf jonge leeftijd op in haar geboorteland. Haar concertagenda bracht haar naar landen als Noorwegen, Finland, Duitsland, Italië, Frankrijk, België en Nederland, waar momenteel haar basis is. Anastasia behaalde haar Mastergraad met de hoogst mogelijke waardering, n.l. een 10 met onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Larissa Groeneveld. Momenteel studeert Anastasia bij Troels Svane aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn.Ze is een geraffineerd en geapprecieerd kamermusicus, veelvuldig uitgenodigd voor samenwerking met verschillende ensembles en volbracht haar studie aan de String Quartet Academy in Amsterdam als lid van het Nairi String Quartet - cum laude - in 2015. Vorig jaar won Anastasia bij de Amsterdam Cello Biennale de 2de prijs. Als solist trad ze op met werken van Dvorak, Lalo en Vivaldi met orkesten in Nederland en Rusland; zo speelde ze dit voorjaar het Eerste Celloconcert van Shostakovich met het VU Kamerorkest. Dit jaar trad ze op met Frank van de Laar in de Noorderkerk in Amsterdam - werken van Ginastera, Prokovief en Martinu. Anastasia is cellist bij het Trio Concorde. Ze volgt deze zomer masterclasses bij professor Reinhard Latzko en professor Maria de Macedo.

http://anastasiaferuleva.com/bio.html

Shostakovich Cello Concerto nr 1. Muziekgebouw aan het Ij Amsterdam October 2016view or listen media
Bach 6th Suite Prelude Kleine Zaal Concertgebouw January 2017view or listen media
Martinu Variations on a theme of Rossini with Frank van de Laar piano. Kleine Zaal Concertgebouw January 2017view or listen media

Mr. Andreas Schmalhofer, cello (Duitsland / Canada)

Andreas Schmalhofer Photo Jonathan Skudlik.jpg
Andreas Schmalhofer Photo Jonathan Skudlik.jpg

Sinds zijn eerste cellolessen op 5-jarige leeftijd ontwikkelde Andreas Schmalhofer (1994) zijn fascinatie en liefde voor dit instrument. Op zeer jonge leeftijd nam de legendarische celloprofessor Eldar Issakadze hem onder zijn vleugels aan de David-Oistrach-Academy in Ingolstadt (Dtsl). Deze leraar gaf Andreas niet alleen een sterke en precieze techniek, maar moedigde ook zijn liefde en respect voor zijn instrument aan. In 2005 werd hij dankzij zijn geconcentreerde en harde werken geaccepteerd in de klas van Stephan Haack. Kort hierna won Andreas de 2de prijs bij de Duitse Nationale Jeugd Competitie, het jaar erop won hij de 1ste prijs. Op veertienjarige leeftijd begon Andreas aan de Academy of Music in Stuttgard; hij volgde in 2011 zijn leraar Jean-Guihen Queyras toen deze ging les geven aan de Academy of Music in Freiburg. Andreas is prijswinnaar van de Duitse Klassiek prijs WDR, 1ste prijswinnaar van de 6th International Andreas Stein Cello Competition 2015 en recent won hij de 3de prijs bij de International Rubinstein Cello Competition.
Op 17-jarige leeftijd maakte hij zijn eerste Europese toer met de State Philharmonic Orchestra of Bacau, als solist met het celloconcert van Antonín Dvorak. Hij speelt op een Gennaro Gagliano uit 1750. Deze zomer volgt Andreas masterclasses bij professor Maria de Macedo.

http://andreasschmalhofer.com

Debussy Cello Sonata Piano: Yi Lin Jiang Live Recording from Rokoko Saal 28th January 2017view or listen media
Brahms Cello Sonata F-Major Second Mov. Piano: Yi Lin Jiang Live Recording from Rokoko Saal 28th January 2017view or listen media
Reger Cello Suite Nr. 3 - Scherzo Vivace ev. Kirche 3rd September 2015view or listen media

Mr. Andrei Reshetnik, piano (Rusland)

Andrei Reshetnik.jpg
Andrei Reshetnik.jpg

Het Russische ‘Trio Sensibility' bestaat uit violiste Polina Krasovskaya (1995), celliste Daria Zemskaya (1992) en pianist Andrei Reshnetik (1994). Na eerder ieder afzonderlijk aan het Conservatorium van St.Petersburg gestudeerd te hebben, studeren ze nu als Trio bij Inga Dzekster. In 2015 was het Trio laureaat van de International Competition of Maria Yudina and T. Gaidamovich International Competition. Dankzij het fonds “Gartow” nam het Trio deel aan het 27th Summer Music Festival in Upper Nagold Valley en aan de Marktoberdorf International Summer Academy for young artists. Ook namen zij deel aan de Kloster Frenswegen International Academy of Chamber Music met de professoren Stephan Metz (cello) en Peter Nagy (piano). In november 2016 nam het Trio deel aan een masterclass van Christopher Hinteruber (Altenberg Trio). Het ensemble trad veelvuldig op in St. Petersburg en in vele Europese steden. Onder de laatste sprankelende optredens waren concerten in de kamermuziekzaal van Stravinsky, het nieuwe podium van het Marinsky Theater, een concert in het St. Petersburg Staatsconservatorium en ook, in februari j.l., een optreden in de Concertzaal genoemd naar Manuel de Falla in het Koninklijk Conservatorium van Madrid. In 2015 en 2016 nam het Trio deel aan TIHMS en studeerden ze bij professoren als Ulf Schneider, Elen Korver, Lluis Claret en anderen.


Ms. Anna Suzuki, piano (Japan)

De Japanse pianiste Anna Suzuki (1997) begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Haar eerste lessen ontving ze van Kaori Mizuno en Toshiki Usui. Ze studeerde aan de Kikuzato High School of Music bij Emiko Ueno. Sinds 2014 studeert Anna aan het Mozarteum in Salzburg in de klas van Jaques Rouvier. Bij de 1ste Japan-Hong Kong International Music Competition ’12 (Junior B Classe) won Anna de eerste prijs. Vorig jaar won ze bij de 5th Chopin International Piano Competition in Harford (USA) de 2e prijs. Bij het 7th Japan-Hong Kong International Rosario Marciano Piano Competition in Wenen won ze de 3de prijs. In Nagoya, Denkibunkakaikan Hall speelde ze werken van Mendelssohn, Beethoven, Messian, Tavel en Chopin. Anna staat regelmatig als soliste op de nationale en Internationale podia; zo soleerde ze met het Nagoya Philarmonic Orchestra - Pianoconcert No.23 van Mozart, Japanese Classic Orchestra - Grieg’s Pianoconcert. Met de Yokohama Sinfonietta speelde ze wederom Mozart's Pianoconcert No.23. Deze zomer volgt Anna masterclasses bij professor Jaques Rouvier.

http://www.annasuzuki.com/


Ms. Anna Maria Rovó, viool (Hongarije)

Capriccio Quartet Photo Mate Kerges.jpg
Capriccio Quartet Photo Mate Kerges.jpg

Bio Capriccio Quartet

Het Capriccio kwartet is opgericht in Boedapest, 2015. In die tijd waren de vier oprichters van het kwartet student aan de Liszt Academy of Music in Boedapest. Eerder speelden zij samen in verschillende andere kamermuziekensembles, maar uiteindelijk bleek de huidige samenstelling de beste combinatie om zich te uiten. Momenteel werkt Bernadette Biczó (eerste viool) samen met András Keller in het Concerto Budapest Symphonic Orchestra. Orsolya Soós (tweede viool) rondde recent haar Art Master studie af aan de Liszt Academy. Anna Rovó (altviool) speelt in het Hungarian National State Opera House’s Orchestra en Ramóna Rádli (cello) studeert nog voor haar Art Master aan de Liszt Academy. Het kwartet krijgt les van Judit Szabó, celliste van het beroemde Keller Quartet. Zij volgden masterclasses bij János Rolla, Ádám Banda, Anne Søe, Kristóf Baráti, Gábor Takács-Nagy, Barnabás Kelemen, Márta Gulyás, Katalin Sebestyén en namen deel aan de Ligeti masterclass in Boedapest deze zomer. Hun repertoire omvat werk van de Barokperiode tot hedendaagse muziek. Het Kwartet volgt deze zomer masterclasses bij professor Lluis Claret.

naar begin pagina

Ms. Anna-Lucia Costiuc, cello (Rusland / Roemenië)

Het Russische Piano ‘Bell Trio' werd in 2016 opgericht. De leden van het Trio zijn Alla Belova (1996) - piano; Ekaterina Glazova (1995) - viool en Anna-Lucia Costiuc (1998) - cello. Ze studeren aan het St. Petersburg State Conservatory in de klas van Inga Dzekster. Naast de de studie in kamermuziekverband studeren ze alledrie ook individueel aan het Conservatorium; Alla - piano in de klas van V. Polyakov, Ekatarina - viool in de klas van Alexandra Andreeva en Anna-Lucia - cello in de klas van de rector van het Conservatorium, A. Vasiliev. Ze zijn alle drie winnaars van internationale solocompetities. In 2017 was het Bell Trio laureaat van de Maria Yudina International Competition en van de International Competition “Saint Petersburg Spring”. Het Trio nam deel aan masterclasses met het Moskouse Rachmaninov Trio en Altenberg Trio Wien. Deze zomer volgt het ‘Bell Trio’ masterclasses bij de professoren Ulf Schneider, Lluis Claret en Maria de Macedo.

Haydn Cello Concerto C-Dur I movview or listen media
Schumann. Adagio und Allegroview or listen media

Ms. Annie Jacobs-Perkins, cello (Verenigde Staten van Amerika)

Annie Jacobs_Perkins Photo Jerry Seawood Jr 2017.jpg
Annie Jacobs_Perkins Photo Jerry Seawood Jr 2017.jpg

De Amerikaanse celliste Annie Jacobs-Perkins (1997) begon op 5-jarige leeftijd met cellospelen. Haar eerste cellodocent was Kathleen Murphy Kemp (2005-2014) bij wie ze studeerde aan de Hochstein School of Music and Dance, gelijkertijd studeerde ze ook muziek theorie aan de Eastman School of Music bij Margaret Henry. Momenteel studeert Annie aan de Thornton School of Music bij Ralph Kirshbaum. In 2015 was Annie de winnaar van de Hennings-Fischer Young Artist Competition in Burbank, Californië. In hetzelfde jaar won ze de undergraduate division van Music Solo Competition van de Thornton School of Music. En met het Callisto Trio (Jongste ensemble in senior divisie) won ze een Bronzen medaille bij de Fischoff International Chamber Music Competition. Dit jaar gaf Annie belangrijke recitals, onder meer; een Lecture Recital - werken van Carter, Lutoslawski, Beethoven; Callisto Trio Recital - werken van Brahms, Rachmaninov, Beethoven. Annie was solist met het Rochester Philharmonic Youth Orchestra, Orchestra of the Southern Finger Lakes, Burbank Philharmonic, Les Jeunes Virtuosis de New York en Penfield Orchestra. Annie is cellist van het Callisto Trio. Deze zomer volgt ze masterclasses bij de professoren Reinhard Latzko, Lluis Claret en Maria de Macedo.


Bio Callisto Trio

In mei 2016 was het Callisto Trio het jongste ensemble ooit dat een medaille won bij de Senior Division van de Fischoff National Chamber Music Competition. Het Callisto Trio bestaat uit Geneva Lewis (1998) - viool, Annie Jacobs-Perkins (1997) - cello en Katelyn Vahalla (1995) - piano, en is momenteel gevestigd in Los Angeles. Geneva is tweedejaars aan het New England Conservatory, waar ze studeert bij Miriam Fried. Annie en Katelyn beginnen aan hun laatste jaar aan de Universiteit van Californië waar ze studeren bij Ralph Kirschbaum en Lucinda Carver. Geneva en Katelyn ontmoetten elkaar voor het eerst in 2011 en spelen sinds 5 jaar in kamermuziekverband. Ze werden gekozen voor een Honours ensemble voor een internationale toer met jonge kamermusici. Ze traden op in Oostenrijk, Estland, Finland, Duitsland en Rusland. Annie en Katelyn ontmoetten elkaar op Thornton School of Music waar ze werkten voor hun Bachelor Diploma. Een gedeelde liefde voor kamermuziek bracht het trio samen. Als een scholarship ensemble aan het Pasadena Conservatory of Music ontvangt het Callisto Trio coaching van Andrew Cook, directeur van de kamermuziek divisie. Ze werkten ook met Lucinda Carver en Ralph Kirschbaum. Als gretige beoefenaars van hedendaagse muziek zal het Trio werk van jonge componisten opnemen in zijn repertoire. Als ensemble in residence bij de Da Camera Chamber Music society keren ze regelmatig terug naar Los Angeles voor concerten. Ze zien uit naar hun debuut in Nederland deze zomer, waar ze bij TIHMS masterclasses volgen.

Brahms Piano Trio no. 1 in B Major, Op. 1 mvt. 1 Barrett Hall, Pasadena Conservatory of Music Los Angeles, CA Winter 2017view or listen media
Beethoven 'Ghost' Trio mvt. 1 Barrett Hall, Pasadena Conservatory of Music Los Angeles, CA Winter 2017view or listen media
Rachmaninov Trio Elegiaque no. 1 in G minor Barrett Hall, Pasadena Conservatory of Music Los Angeles, CAview or listen media

Ms. Anran Qian, piano (China)

Anran Qian.jpg
Anran Qian.jpg

De Chinese pianiste Anran Qian (1995) begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen. Anran studeerde aan de Music Middle School, verbonden aan het Shanghai Conservatory bij Cheung-yu Mo (2011-2014). Vervolgens verhuisde ze naar New York, waar ze momenteel studeert bij Jerome Lowenthal. Haar laatste belangrijke recital was in januari te beluisteren in Morse Recital Hall, Juilliard School; op het programma stonden Haydn Sonata in E Major, Hob. XVI: 31, Beethoven Variations in F Major, Op. 34, Brahms Klavierstucke, Op. 119, Schubert Sonata in A Minor, D784 en Bach-Busoni Chaconne BWV1004. Deze zomer volgt Anran masterclasses bij professor Pavel Gillilov.

01/19/2017 at Morse Hall, The Juilliard Schoolview or listen media
01/19/2017 at Morse Hall, The Juilliard Schoolview or listen media

Mr. Aristo Sham, piano (Hong Kong)

Aristo Sham Photographer unknown.jpg
Aristo Sham Photographer unknown.jpg

De Hongkongse pianist Aristo Sham (1996) maakte op 3-jarige leeftijd kennis met de piano en trad op 6-jarige leeftijd toe tot de Hong Kong Academy for Performing Arts, waar hij lessen ontving van Eleonor Wong. Vervolgens studeerde Aristo aan de Harrow School (UK) bij Colin Stone. Momenteel werkt hij aan een gecombineerd programma aan Harvard University en het New England Conservatory, waar hij studeert bij Victor Rosenbaum. Aristo gaf recitals in vier werelddelen variërend van Singapore en de USA tot Slovenië en Marokko. Hij trad op voor Prins Andrew in Windsor Castle en voor de Koningin van België en President Hu van China tijdens hun bezoeken aan Hong Kong. Hij werkte ook samen met orkesten als de Hong Kong Philharmonic Orchestra, English Chamber Orchestra en het Minnesota Orchestra. Aristo won vele prijzen, waaronder 1ste prijs bij de Inauguraal Viseu International Piano Competition 2015 en de Wideman International Piano Competition 2015. In 2011 was hij de Overall Winner van de Chamber Music Competition in Groot Brittanië. Aristo stond in de schijnwerper in de documentaire ‘The World’s Greatest Musical Prodigies’, uitgezonden op Channel 4 in het UK. Hij volgt deze zomer masterclasses bij professor Mikhail Voskresensky.

http://www.aristosham.net

Bach: Chromatic Fantasy and Fugue, recorded 12 October 2016 at Paine Hall, Harvard University, Cambridge, USAview or listen media
Beethoven: Sonata No. 31 in A-flat major, Op. 110, recorded 7 June 2016 at Wisconsin Conservatory of Music, Milwaukee, USAview or listen media
Prokofiev: Toccata, recorded 12 October 2016 at Paine Hall, Harvard University, Cambridge, USAview or listen media

Mr. Barnabás Baranyai, cello (Hongarije)

Barnabas Baranyai Photographer Zeb.jpg
Barnabas Baranyai Photographer Zeb.jpg

De Hongaarse cellist Barnabás Baranyai (1993) begon op 7-jarige leeftijd met cellospelen. Zijn eerste lessen ontving hij aan de Aladar Toth Music School. In 2007 werd hij aangenomen in de klas van István Varga op de Bela Bartok School of Music. Momenteel studeert hij bij István Varga aan de Ferenc Liszt Music Academy in Boedapest en met behulp van het Erasmus Programma bij Reinhardt Latzko in Wenen. Barnabás speelde succesvol op vele nationale en internationale competities tussen het jaar 2000 en 2007. In 2008 ontving hij een meritus prijs voor zijn optreden bij de 10th National Startker Cello Competition. In 2010 won Barnabás de 1ste prijs bij het 8th International Janigro Cello Competition in Porec, Kroatië. In 2016 won hij de Ficher Annie Scholarship en de national Junior Prima award omdat hij een voortreffelijk musicus is. Tevens won hij in 2016 twee nationale competities met vele speciale prijzen. Dit jaar won hij dit scholarship wederom! Recent was Barbabás te beluisteren in Boston waar hij optrad met het studentenorkest van Juilliard en het New England Conservatory en Ethan Woods; zij brachten het dubbelconcert van Brahms ten gehore. Deze zomer volgt Barnabás masterclasses bij professor Reinhard Latzko.

1Baranyai Barnabas - Gyorgy Ligeti: Capriccioview or listen media
1Gyorgy Ligeti: Dialogoview or listen media
Antun Tomislav Šabanview or listen media
naar begin pagina

Mr. Benjamin Krasner, piano (Verenigde Staten van Amerika)

Benjamin Krasner Photo Lee Choo.jpg
Benjamin Krasner Photo Lee Choo.jpg

De Amerikaanse pianist Benjamin Krasner (2000) begon op 5-jarige leeftijd met pianospelen. Benjamin studeerde bij Dmitry Rachmanov aan California State University en behaalde in 2016 zijn Bachelor of Music in Piano Performance en Bachelor Economie. Momenteel studeert hij bij Boris Berman en Wei Yi Yang aan Yale School of Music, waar hij verwacht volgend voorjaar zijn Master of Music in Piano Performance te behalen. In 2015 won Benjamin de 1ste prijs bij New West Symphony Quick Bowen Competition. Bij de Liszt Competition in Los Angelos in 2014 behaalde hij de 3de prijs. In 2008 was hij de jongste laureaat van “Passion of Music’ - International Young Musicians Competition in New York. Op zijn jonge leeftijd gaf hij al vele recitals en solo-optredens en nam hij aan menig festival deel. In het kader van zijn Masteropleiding gaf hij een recital in de Morse Recital Hall; op het programma stonden werken van Mozart, Schumann, Liszt, Scriabin en Prokovief. Tijdens de Horowitz pianoseries, gepresenteerd door Boris Berman, voerde hij Prokovief at 125 uit. In 2014 was hij solist bij het Pacific Symphony Orchestra in LA; zij voerden het Tweede Pianoconcert van Saint Saëns uit. Benjamin volgt deze zomer masterclasses bij professor Boris Berman.

http://benjaminkrasner.com

Prokofiev at 125 - Horowitz Piano Series, Hosted/Presented by Boris Berman (Artistic Director) December 2016 - Morse Recital Hall at Yale School of Music - (Prokofiev Cinderella Op. 97)view or listen media
March 2017 - Student Recital in Partial Completion of Masters of Music Degree - Spargue Hall, Yale School of Music A. Scriabin Sonata No. 2 in G# minor (Sonata Fantasy)view or listen media
Senior Recital at California State University, Northridge in Completion of BM Degree January 2016 - Rachmaninoff Etude Tableaux Op. 39 No. 5view or listen media

Ms. Bernadett Biczó, viool (Hongarije)

Capriccio Quartet Photo Mate Kerges.jpg
Capriccio Quartet Photo Mate Kerges.jpg

Bio Capriccio Quartet

Het Capriccio kwartet is opgericht in Boedapest in 2015. In die tijd waren de vier oprichters van het kwartet student aan de Liszt Academy of Music in Boedapest. Eerder speelde Bernadette Biczó (eerste viool) samen in verschillende andere kamermuziekensembles, maar uiteindelijk bleek de huidige samenstelling de beste combinatie om zich te uiten. Momenteel werkt zij samen met András Keller in het Concerto Budapest Symphonic Orchestra, Orsolya Soós (tweede viool) rondde recent haar Art Master studie af aan de Liszt Academy. Anna Rovó (altviool) speelt in het Hungarian National State Opera House’s Orchestra en Ramóna Rádli (cello) studeert nog voor haar Art Master aan de Liszt Academy. Het kwartet krijgt les van Judit Szabó, celliste van het beroemde Keller Quartet. Zij volgden masterclasses bij János Rolla, Ádám Banda, Anne Søe, Kristóf Baráti, Gábor Takács-Nagy, Barnabás Kelemen, Márta Gulyás, Katalin Sebestyén en namen deze zomer deel aan de Ligeti masterclass in Boedapest. Hun repertoire omvat werk van de Barokperiode tot hedendaagse muziek. Het Kwartet volgt deze zomer masterclasses bij professor Lluis Claret.


Ms. Berta Planell, cello (Spanje)

De Spaanse celliste Berta Planell (1995) begon op 8-jarige leeftijd met cellospelen. Berta volgde lessen bij Lluís Heras aan de Escola Municipal i Conservatori de Música (2003-2012). Vervolgens studeerde ze aan het Conservatorio superior de Música del Liceo de Barcelona in de klas van Peter Thiemann; ze behaalde dit jaar haar Bachelordiploma. Tevens volgde Berta de laatste 2 jaar kamermuziek- en cello-piano-duolessen bij Lluis Claret. Dit jaar speelde Berta een recital met werken van Bach en Ravel in het Catalonial National Art Museum en was ze beluisteren in de Kamermuziekzaal in de Liceo Hall; op het programma stonden werken van Haydn en Debussy.
In 2013 soleerde Berta met het Symphony Orchestra of Terrassa Conservatory o.l.v. Xavier Casedemunt; zij brachten het celloconcert van Lalo ten gehore. In het afgelopen studiejaar werd Berta geselecteerd als uitmuntende student van het conservatorium om deel te nemen aan de ‘Liceu Cambra’ masterclasses, waar ze masterclasses volgt bij Clemens Hagen en Wolfgang Boettcher en kamermuziek masterclasses volgt bij het Casal’s Quartet en het Hagen Quartet.
Berta volgt deze zomer masterclasses bij professor Maria de Macedo.

AUDITION VIDEO: Debussy Cello Sonata in D Minor / May 2017 / Chamber Music Saal of Liceo Hall Barcelona / Piano:Jorge Navaview or listen media
AUDITION VIDEO: Brahms Cello Sonata nº1 in E minor Op.38 / April 2016 / Àvila Concret Hall / Piano: Jorge Navaview or listen media
AUDITION VIDEO: Bach Cello Suite III in C Major - Prèlude / May 2017view or listen media

Mr. Brieuc Vourch, viool (Frankrijk)

Brieuc Vourch Photographer unknown.jpg
Brieuc Vourch Photographer unknown.jpg

De Franse violist Brieuc Vourch (1995) begon op 3-jarige leeftijd met vioolspelen. Hij studeerde aan Juilliard School of Music in New York in de Pre-college afdeling bij Itzhak Perlman en Aaron Rosand. Tijdens zijn verblijf in de Verenigde Staten studeerde Brieuc ook bij David Kim, concertmeester van het Philadelphia Orchestra. Momenteel studeert hij bij Boris Kuschnir aan de Juilliard School in Wenen. Brieuc nam ook deel aan meerdere kamermuziek- en vioolmasterclasses bij Zakhar Bron, Ana Chumachenco, Gabor Takács Nagy, Lawrence Power, Frank-Peter Zimmerman en Augustin Dumay. Hij trad op in vele concertzalen in Europa en de Verenigde Staten, waaronder Carnegie Hall, Alice Tully Hall, The Peter Jay Sharp Theater of New York’s Lincoln Center en Le Palais des Congrès de Paris. In 2008 trad hij op voor Shimon Peres, President van Israel. Brieuc trad op tijdens het Summit Music Festival, Lac Léman Music Masterclasses, Villecroze Academy en Verbier Festival Academy. Hij werd aanbevolen op de Young Interpret Generation Radio Show of France Musique en RTBF Radio Musiq3. Hij was lid van het Paris Chamber Music Center seizoen ’16/’17. Brieuc is laureaat van de Safran Foundation for Music. Hij volgt deze zomer masterclasses bij professor Pierre Amoyal.

https://www.brieucvourch.com

Mendelssohn Concertoview or listen media
Beethoven Sonata 8view or listen media
Beethoven Sonata 8view or listen media

Mr. Constantin Siepermann, cello (Duitsland)

Constantin Siepermann.jpg
Constantin Siepermann.jpg

De Duitse cellist Constantin Siepermann (1999) begon op 7-jarige leeftijd met cellospelen. Zijn eerste lessen kreeg hij van Fréderique Labbow. Vervolgens studeerde hij aan het CPEB-Gymnasium in Berlijn bij Catalin Ilea. Momenteel studeert Constantin bij dezelfde professor aan het Julius-Stern-Institute van de Academy of the Arts Berlin. Daarnaast volgde hij lessen bij Jens-Peter Mainz, David Geringas, Jerôme Pernoo en Wolfgang Emanuel Schmidt. Prijzen won hij onder meer bij Jugend Musiziert Berlijn 2016: hij won de 1ste prijs en ontving een Speciale Nationale Prijs voor de beste interpretatie van een werk van een onderdrukte componist. Bij het Usedomer Musikfestival 2016 won Constantin de 2de prijs. Vorig jaar gaf hij belangrijke recitals in de Joseph-Haydn-Hall (Händel/Halverson, Passacaglia), in de Philarmonie Berlijn (Elgar Celloconcert, 4de deel) en in het Konzerthaus (Bach, 6de suite voor Cello Solo). Deze zomer volgt Costantin masterclasses bij professor Reinhard Latzko.

Video made at the University of the Arts, Berlin Piano accompaniment by Maria Roumyantsevaview or listen media
naar begin pagina

Ms. Cosima Soulez Lariviere, viool (Frankrijk / Nederland)

Cosima Soulez Lariviere Photo Brigitte Rueland 2017.jpg
Cosima Soulez Lariviere Photo Brigitte Rueland 2017.jpg

De Frans/Nederlandse violiste Cosima Soulez Larivière (1996) begon op 3-jarige leeftijd met vioolspelen. Sinds haar 8ste studeerde ze aan de Yehudi Menuhin School bij Natasha Boyarsky. Sinds 2015 studeert Cosima bij Krzysztof Wegrzyn aan de Hochschüle für Musik, Medien und Darstellende Kunst Hannover. Zij was finalist bij de Spohr Competition Weimar in 2010. In 2015 won Cosima de 1e prijs bij de Brahms Competition in Pörtschach (Oostenrijk), de 3de prijs en de Bachprijs (voor de beste vertolking van een compositie van Bach) bij de International Violin Competition Postacchini in Fermo (Italië). In 2016 gaf ze een recital in de Jacoby Saal in Hannover - Janacek en Salonen. In 2017 was Cosima te beluisteren in Kunsthalle Arlberg1880 (Oostenrijk) - Janacek, Saint-Saens/Ysaye en Franck. In 2016 speelde zij als solist met het Südwestdeutsches Kammerorchester Pforzheim o.l.v. Timo Handschuh het Bach Concert voor twee violen en in Tokyo speelde ze met het Kunitachi Symphoniker o.l.v. Yuki Miyagi Beethovens vioolconcert. Cosima speelt ook piano en klavecimbel. In de zomer van 2016 was zij student bij het Tanglewood Music Centre (USA). Cosima volgt deze zomer masterclasses bij professor Krzysztof Wegrzyn.


Mr. Damir Ochaev, cello (Rusland)

De Russische cellist Damir Ochaev (1994) begon op 8-jarige leeftijd met cellospelen. Hij studeerde aan het Saint-Petersburg Special School of Music of the Conservatory bij Elena Dernova. Momenteel (2014 - 2018) studeert Damir aan het State Conservatory Rimsky-Korsakov in Sint Petersburg bij Anatoly Nikitin en het laatste jaar bij Alexey Zhilin. Ook bij Internationale Competities was hij succesvol; zo won hij bij ‘Where is the Art born’ 2010 de 3de prijs, bij ‘Magic bow’ 2014 de 2de prijs en nam hij deel aan de International Competition of Savshinsky.
Een belangrijk recital gaf Damir met pianist Alexey Vyakhirev in de concertzaal van het Conservatorium; het programma was: Schubert - Arpeggione 1 mov., Beethoven - Sonata #4; Prokovief - Sonata; Shostakovich - Celloconcert #1.
Deze zomer volgt Damir masterclasses bij professor Reinhard Latzko, professor Lluis Claret, professor Maria de Macedo.

Bayerische Musikakademie Saal, 2016 J.S.Bach - Prelude and Sarabande from Cello Suite #6 N.Paganini - Variazioni di Bravura (red. Silva) S.Prokofiev - Cello Sonate C-dur (1 mov.) Pianist - Alexey Vyakhirevview or listen media

Mr. Daniel Borovitzky, piano (Israël)

Daniel Borovitzky Photographer Larry Brandt.jpg
Daniel Borovitzky Photographer Larry Brandt.jpg

De Russische pianist Daniel Borovitzky (1991) begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Daniel studeerde bij Tomer Lev aan de Buchmann-Metha School of Music, waar hij in 2015 zijn Bachelor of Music behaalde. Vervolgens studeerde hij een jaar aan Yale School of Music in de klas van Peter Frankl. Momenteel studeert Daniel bij Claudio Martínez Mehner aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen. Bij de 6th Isidor Bajic International piano Memorial Competition 2012 won hij de 1ste prijs. In 2016 was hij te beluisteren tijdens een recital in Sprague Hall, Yale School of Music, New Haven, USA, waar hij werken speelde van Schumann, Debussy, Mozart. In Tel Aviv trad hij op in het Felicia Blumenthal Center (2013) en in de Targ Hall (2015). Ook soleert hij regelmatig met orkesten, met het Natanya Kibbutz Orchestra ging hij op tournee door Israel en Zuid-Amerika waar zij het Dubbelconcert van Poulenc en Mozarts Concert No.21 speelden. Met het Tel Aviv Soloists Ensemble speelde hij het Derde Pianoconcert van Mozart. Daniel speelde het Pianoconcert voor twee piano’s van Poulenc met het Buchmann-Metha Symphony Orchestra. Daniel is lid van het ‘Multiplano Ensemble’.
Deze zomer volgt Daniel masterclasses bij professor Claudio Martínez Mehner.

J.S. Bach - Concerto for Harpsichord, No.1 BWV 1052, D minor. Avner Biron | Conductor The Israel Camerata Jerusalemview or listen media
'MultiPiano' Ensemble: Tomer Lev, Berenika Glixman, Daniel Borovitzky, Raviv Leibzirer Tel Aviv Soloists Ensemble / Barak Tal - Conductor Live / Israel Conservatory Hall, Tel Aviv / October 2013view or listen media
Lior Navok- 'Bagatelles'view or listen media

Mr. Daniel Che, piano (Verenigde Staten van Amerika)

Daniel Che.jpg
Daniel Che.jpg

De Amerikaanse pianist Daniel Che (2000) begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Sinds zijn 7de studeert hij bij Yifan Liu, momenteel aan Plano West Senior High School. Daniel nam deel aan vele festivals zoals het Southeastern Piano festival, het Lee University Piano Festival en het University of Houston Piano Festival waar hij te beluisteren was in masterclasses van Julian Martin, Angela Cheng, Abbey Simon, Nancy Weems, Ning An, e.a. Hij nam deel aan een masterclass van Julian Martin tijdens de Hilton Head International Piano Competition 2017, bereikte de halve finale van de Cooper International Piano Comeptition 2016 en won in 2014 de 3de prijs - junior piano solo performance competition van de Music Teacher National Association Competition. Bij het Dallas Symphonic Festival won hij in 2012, 2014, 2016 en 2017 de 1ste prijs. Daniel was te beluisteren in het Horchow Auditorium - Gahwon Lee, The story of Tristan and Isolde (trio), in de Choral Hall - Beethoven Sonata No.3 en in de Humm Hall in Texas - Chopin.
In het seizoen 2017/2018 is hij solist bij het Forth Worth Symphony Orchestra; op het programma staan het Eerste Pianoconcert van Chopin. Deze zomer volgt Daniel masterclasses bij professor Balázs Szokolay.


Mr. Daniil Danilenko, piano (Rusland)

Daniil Danilenko Photo Elizaveta Adamyan.jpg
Daniil Danilenko Photo Elizaveta Adamyan.jpg

De Russische pianist Daniil Danilenko (1991) begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen. Zijn eerste pianolerares was Marina Bogdanova. Hij studeerde aan de Samara Central Music School van 1999 tot 2007. Vervolgens verhuisde hij naar Moskou en studeerde hij respectievelijk aan het Moscow Music College en het Tchaikovsky Conservatory bij Olga Zhukova. Momenteel volgt Daniil de postgraduate course aldaar in de klas van Mikhail Voskresensky. Eerste prijzen won hij bij de Scriabin International Piano Competition 2009 in Parijs en bij de 1st International Competition Cristofori Bartolomeo 2013 in St. Petersburg. In december voerde Daniil werken van Mozart; Scriabin, Brahms, Scarlatti en Schumann uit zowel in de concertzaal van de Samara Academie of Culture als in het Scriabin Museum. Daniil soleerde met de Samara State Filarmony met Orkest en het Kaliningrad State Symphonic Orchestra; op het programma stonden Tchaikovsky - concerto n.1/op 23, Rachmaninov - concerto n.2/op 18, Liszt - concerto n.2, Prokovief - concerto n.1/op 10, Beethoven - concerto n.2/op 19 en Grieg - concerto op.16. Deze zomer volgt Daniil masterclasses bij professor Mikhail Voskresensky.

Mozart, Sonata c-moll K.457, 1st part Liszt, Wilde Jagd Scriabin, Valse As-dur op.38 It was recorded in Yamaha Artistic Center in Moscowview or listen media
naar begin pagina

Ms. Daria Zemskaya, cello (Rusland)

Daria Zemskaya.jpg
Daria Zemskaya.jpg

Het Russische ‘Trio Sensibility' bestaat uit violiste Polina Krasovskaya (1995), celliste Daria Zemskaya (1992) en pianist Andrei Reshnetik (1994). Na eerder ieder afzonderlijk aan het Conservatorium van St. Petersburg gestudeerd te hebben, studeren ze nu als Trio bij Inga Dzekster. In 2015 was het Trio laureaat van de International Competition of Maria Yudina and T. Gaidamovich International Competition. Dankzij het fonds “Gartow” nam het Trio deel aan het 27th Summer Music Festival in Upper Nagold Valley en aan Marktoberdorf International Summer Academy for young artists. Ook namen zij deel aan Kloster Frenswegen International Academy of Chamber Music met de professoren Stephan Metz (cello) en Peter Nagy (piano). In november 2016 nam het Trio deel aan een masterclass van Christopher Hinteruber (Altenberg Trio). Het ensemble trad veelvuldig op in St. Petersburg en in vele Europese steden. Onder de laatste sprankelende optredens waren concerten in de kamermuziekzaal van Stravinsky, het nieuwe podium van het Marinsky Theater, een concert in het St. Petersburg Staatsconservatorium en ook een optreden in de Concertzaal genoemd naar Manuel de Falla in het Koninklijk Conservatorium van Madrid j.l. februari. In 2015 en 2016 nam het Trio deel aan TIHMS en studeerde bij professoren als Ulf Schneider, Elen Korver, Lluis Claret en anderen.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009701585708

A. Babadjanyan. Piano Trio fish- mollview or listen media
Shostakovich. Piano trio No. 1 International competition named T. Gaidamovichview or listen media

Ms. Ekaterina Glazova, viool (Rusland)

Bell Trio Photo Elena Kochetova.jpg
Bell Trio Photo Elena Kochetova.jpg

Het Russische Piano ‘Bell Trio' werd in 2016 opgericht. De leden van het Trio zijn Alla Belova (1996) - piano, Ekaterina Glazova (1995)- viool en Anna-Lucia Costiuc (1998) - cello. Ze studeren aan het St. Petersburg State Conservatory in de klas van Inga Dzekster. Naast de de studie in kamermuziekverband studeren ze alledrie ook individueel aan het Conservatorium; Alla piano in de klas van V. Polyakov, Ekatarina viool in de klas van Alexandra Andreeva en Anna-Lucia cello in de klas van de rector van het Conservatorium, A. Vasiliev. Ze zijn alle drie winnaars van internationale solocompetities. In 2017 was het Bell Trio laureaat van de Maria Yudina International Competition en van de International Competition “Saint Petersburg Spring”. Het Trio nam deel aan masterclasses met het Moskouse Rachmaninov Trio en Altenberg Trio Wien. Deze zomer volgt het ‘Bell Trio’ masterclasses bij de professoren Ulf Schneider, Lluis Claret en Maria de Macedo.

Mendellssohn Piano Trio №1 d-moll, mvt 1view or listen media

Ms. Élisabeth Pion, piano (Canada)

Elisabeth Pion.jpg
Elisabeth Pion.jpg

De Canadese pianiste Élisabeth Pion (1996) begon op 5-jarige leeftijd met pian spelen. Van haar 5de tot haar 14de kreeg ze les van Francine Lacroix en Lorraine Prieur, waarna ze werd toegelaten tot het Conservatoire de Musique du Québec à Montréal bij Suzanne Goyette. Ze behaalde aldaar haar Bachelor of Music Diploma. Momenteel studeert ze voor haar Artist Diploma waarna ze in het buitenland hoopt te gaan studeren. Élisabeth studeert kamermuziek bij André Laplante. Eerste prijzen behaalde ze bij deThousand Islands International Piano Competition ’14, het Concours de Musique de la Capitale ’16 en de Classical Competition Québec ’16. In februari was ze te beluisteren bij Pianos Bolduc Montréal - Chopin, Mozart, Chopin, Liszt, Schubert. In 2016 speelde ze bij de opening van het Gino Quilico Concert werken van Chopin en Liszt. Élisabeth soleerde met het Ensemble Sinfonia de Montréal o.l.v. Louis Lavigueur; ze speelden het Pianoconcert van Ravel in de Pollack Hall in Montréal. Ze is lid van Jeunesses Musicals du Canada. Vorig jaar werd Élisabeth door de Adamant Summer Academy uitgenodigd om op te treden in Carnegie Hall. Élisabeth volgt deze zomer masterclasses bij de professoren Boris Berman, Claudio Martínez Mehner en Jaques Rouvier.

http://elipion.wix.com/elisabethpion

Mozart - Sonata K310, first movement October 2016 @ Concert Hall, Conservatoire de musique de Montréal, Studio recordingview or listen media
Chopin - Scherzo no 3 October 2016. Concert Hall, Conservatoire de musique de Montréal, Studio recordingview or listen media
Ravel - Gaspard de la nuit III. Scarbo May 2016 Collège Jésus-Marie de Silleryview or listen media

Ms. Emma Mercedes Besselaar, cello (Nederland)

Emma Mercedes Besselaar Photographer unknown.jpg
Emma Mercedes Besselaar Photographer unknown.jpg

De Nederlandse celliste Emma Besselaar (1992) studeert momenteel in het tweede jaar van de Masteropleiding aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen, bij Louise Hopkins. Eerder studeerde ze bij Quirine Viersen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in juni 2014 haar Bachelor behaalde met 'zeer goed' resultaat. Vanaf haar vijftiende maakte Emma deel uit van de Jong Talentklas van het Conservatorium van Amsterdam, waar ze les kreeg van Maarten Mostert. Emma nam in april 2015 deel aan de International Musicians Seminar in Prussia Cove, waar ze lessen volgde bij Ralph Kirschbaum. Ze is een laureaat van verschillende concoursen in Nederland en een actief kamermusicus - recent won haar pianotrio de eerste prijs in de St. James Chamber Competition en in juli 2016 speelde ze Messiaens Quatuor pour la Fin du Temps op het Toroella Festival (Spanje) met een van haar andere kamermuziekgroepen, het Idiomelo Ensemble.
In mei 2017 zal ze kamermuziekwerken van Webern en Mahler uitvoeren in de Barbican Hall in Londen. Als orkestmusicus speelde Emma o.a. in het European Union Youth Orchestra, het Britten-Pears Orchestra en het Nederlands Jeugd Strijkorkest, waar ze aanvoerder van de celli was. Deze zomer volgt Emma masterclasses bij professor Lluis Claret en professor Maria de Macedo.

https://www.emmabesselaar.com


Mr. Enis Hotaj, viool (Albanië / Duitsland)

De Albanese violist Enis Hotaj (1991) begon op 9-jarige leeftijd met vioolspelen. Zijn eerste lessen kreeg hij van Roland Xhoxhi aan de Beautiful Academy of Arts in Tirana (2000 - 2010). Vervolgens verhuisde hij naar Keulen om te gaan studeren aan de Hochschule für Musik und Tanz bij Michael Vaiman, Geza Kapas en Hans Christian Schweiker. Bij de Islam Petrela Competetion 2004 won Enis de 1ste prijs, 2e prijzen won hij bij ‘The songs of the Earth 2005’ en ‘Pieter Gaci Shkoder 2009’. In februari speelde hij tijdens de Beethovenavond in Musikhochschule Aken een recital met Sonata no.1; no. 5 ‘Spring’, no. 9 ‘Kreutzer’. Enis soleerde met het Musikhochschule Orchestra, zij brachten het 4de vioolconcert van Mozart ten gehore. Met het Turkish Chamber Orchestra speelde hij de Zigeunerweisen van Sarasate. Enis volgt deze zomer masterclasses bij professor Ulf Schneider.

Sarasate- Zigeunerweisenview or listen media
Mendelssohn piano trio no1view or listen media
naar begin pagina

Mr. Eren Aydogan, piano (Turkije)

Biografie Trio Hermias

Het Turkse Trio Hermias (2017) is een creatie van de drie jonge en belangrijke artiesten:
Mehmet Yasemin (viool), Nil Kocamangil (cello) en Eren Aydogan (piano), die reeds een internationale carrière opbouwden in hun individuele veld. Het trio kwam samen door hun gedeelde passie voor kamermuziek. Hun conservatoriumdocenten waren onder meer: Mehmet - Lukas David en Tibor Varga; Nil - Claus Kanngieser, Marc Coppey en Gautier Capucon; Eren - Yonty Salomon en Arie Varda.
Ze wonnen vele nationale en internationale prijzen, namen deel aan masterclasses waar zij de kans kregen samen te werken met belangrijke artiesten als Igor Oistrakh, Viktor Pikaizen (viool), Frans Helmerson, Gary Hoffman (cello), Stephen Kovachevich en Gary Hoffman (piano).
Individueel gaven ze concerten in wereldberoemde zalen als het Koninklijk Concertgebouw,
l’ Auditorium de Foundation Louis Vuitton Paris, Rosengarten Mannheim en traden ze als solist op met grote orkesten als het Detmolder Kammer Orchester, het Kurpfälziches Kammerorchester en het Istanbul State Symphony Orchestra. De leden van het trio werden uitgenodigd voor bijzondere festivals, zoals het Istanbul Music Festival en het Verbier Festival en traden op in vele plaatsten in Europa, Azië, Afrika en Amerika.
Hun repertoire is royaal gevarieerd van klassiek tot eigentijds. Het doel van hun samenwerking is om het grote kamermuziekrepertoire te promoten en te doorgronden en ze proberen te bewerkstelligen dat door hun unieke interpretatie hun publiek geraakt wordt en de muziek beter zal begrijpen. Trio Hermias volgt deze zomer masterclasses bij professor Pavel Gililov.


Ms. Eszter Agárdi, cello (Hongarije)

Eszter Agardi Photo Eszter Branya 2017.jpg
Eszter Agardi Photo Eszter Branya 2017.jpg

De Hongaarse celliste Eszter Agárdi (1995) begon op 3-jarige leeftijd met cellospelen. Op haar zesde ging ze naar de Leó Weiner School of Music, waar ze les kreeg van Idikó Agárdi. Via de Zoltán Kodály Secondary School of Music - Márta Agócs en de Béla Bartók Secondary School of Music - Ágnes Kállay begon Ester in 2014 aan de Franz Liszt Academy of Music, waar ze studeert bij István Varga. Eerste prijzen won Eszter in Kecskemét bij de János Starker Cello Competition ’11 en in Gorizia (Italië) bij de International Cello Competition ’10. Dit jaar gaf ze een belangrijk recital in de Residentie van de Israëlische Ambassadeur in Budapest, met haar professoren Márta Ábrahám, Yaron Rosenthal en Cvi Carmeli speelde ze Brahms c minor piano quartet. Ester soleerde met het Szabolcs Symphonic Orchestra - 1ste Celloconcert van Saint-Seans en met het Kecskemét Symphonic Orchestra bracht ze het Celloconcert van Haydn ten gehore. Eszter volgt deze zomer bij TIHMS masterclasses bij professor Reinhardt Latzko, professor Lluis Claret en professor Maria de Macedo.


Ms. Eszter Kruchió, viool (Hongarije)

Eszter Kruchio Rose Chen photo Gyorgy Czaban.jpg
Eszter Kruchio Rose Chen photo Gyorgy Czaban.jpg

De Hongaarse violiste Eszter Kruchió begon op 5-jarige leeftijd met vioolspelen. Haar eerste lessen kreeg ze aan de Weense Muziekschool. Van 2008 - 2011 studeerde ze aan het pre-college van de Weense Muziek Universiteit bij Ernst Kovacic en Anette Bik. Vervolgens verhuisde Eszter naar Hamburg om de Bachelor of Music opleiding te volgen aan de Hochschule für Musik und Theater bij Tanja Becker-Bender. Dit diploma behaalde ze in 2016. Momenteel volgt ze de Master of Music studie aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover bij Ulf Schneider.
Naast vele andere prijzen won Eszter in 2015 de Gold Medal met een maximaal aantal punten bij de Svirei International Compatition for Young Soloists and Chamber Groups met ‘Trio Crescendo’. Vorig jaar gaf ze verscheidene recitals tijdens de Sommerliche Musiktage Hitzacker, Duitslands oudste kamermuziekfestival. In 2015 was ze solist met het Crescendo Baroque Orchestra - Bach Triple Concerto voor fluit, viool en klavecimbel. Voor dit jaar staat het concert Mozart Sinfonia Concertante met het International Young Soloists Orchestra o.l.v. Gergely Madaras nog in haar agenda. Eszter volgt deze zomer masterclasses bij professor Ulf Schneider.


Mr. Eudald Buch, piano (Spanje)

Eudald Buch Photo Marceli Camats.jpg
Eudald Buch Photo Marceli Camats.jpg

De Spaanse pianist Eudald Buch (1997) begon op 9-jarige leeftijd met pianospelen. Hij studeerde aan de Montserrat Abbey Choir School, Conservatori de Música de Vic. Hij studeerde bij Murray McLachlan aan de Chetham’s School of Music (Manchester) in het UK. Momenteel studeert Eudald bij Vladislav Bronevetsky aan de ESMUC (Superior School of Music of Catalonia. Daarnaast wordt hij geadviseerd door Pascal Devoyon, Jacques Rouvier, Maria Jesús Crespo en in het bijzonder door Christian Blackshaw. Vorig jaar won hij de 1ste prijs bij de Chetham’s Concerto Competition, vervolgens soleerde hij met het Chetham Symphony Orchestra. Bij het ‘Stagnum ‘ Festival in L’Estany (SP) gaf hij een solorecital waar hij Mozarts Pianosonate in B speelde. In Centelles (SP) speelde hij werken van Bach, Beethoven en Schumann. Vorig jaar trad hij op in Vic (SP) waar hij twee solorecitals gaf en soleerde met het Vic Chamber Orchestra. Eudald was te beluisteren tijdens een live-uitzending op BBC 3 ter gelegenheid van de 150ste viering van de geboortedag van Richard Strauss; hij speelde Stimmungsbilder Op.9 no.1 ‘Auf stillen Waldespad’. Deze zomer volgt Eudald masterclasses bij professor Balázs Szokolay.

http://eudaldbuch.com


Ms. Fanny Monnet, piano (Zwitserland)

Fanny Monnet photo Sylvie Monnet.jpg
Fanny Monnet photo Sylvie Monnet.jpg

De Zwitserse pianiste Fanny Monnet begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Haar eerste lessen kreeg ze van Lucette Simon en daarna van Lionel Monnet in zijn muziekschool in Sion. Van 2012 tot 2015 studeerde Fanny aan het Conservatorium van Genève bij Serguei Milstein. Sinds vorig jaar studeert ze aan de Hogeschool voor Muziek Genève bij Nelson Goerner. Fanny won eerste prijzen met eer bij de Tchaikovsky Conservatory Competition Genèva 2013, ‘Estrada’ ’13 voor Zwitserse Jeugd en de finale in Bern en de 1ste prijs bij de Musical intepretation contest run van de Giuliana Stefanini Foundation 2015, Genèva. Ze was te beluisteren bij recitals in binnen- en buitenland. Ze speelde werken van Prokovief en Bach bij het ‘Ship of Tolerance’ project in de New York Historical Society. Tijdens het recital voor ‘’Les amis de Fanny’’ speelde ze werken van Bach/Busoni, Haydn en Beethoven. Fanny soleerde met het Orchestre des collèges et gymnasten Lausannois o.l.v. Luc Baghdassarian - Derde Pianoconcert van Beethoven, wat ze ook met het Berner Musikkollegium speelde in 2015. Met het Orchesterverein o.l.v. Kurt Koller speelde ze Gershwin’s Rhapsody in Blue. Fanny volgt deze zomer masterclasses bij professor Mikhail Voskresensky.

http://lesamisdefanny.ch

Private link, April 2016, Bach concerto italien, Switzerlandview or listen media
naar begin pagina

Ms. Felicitas Schiffner, viool (Duitsland)

Felicitas Schiffner.jpg
Felicitas Schiffner.jpg

De Duitse violiste Felicitas Schiffner (1997) begon op 4-jarige leeftijd met vioolspelen. Haar eerste lessen kreeg ze aan de Lübeck Music School bij Vladislav Goldfeld en van Denis Goldfeld in Bremen. Momenteel studeert ze aan de Hochschüle für Musik in Frankfurt am Main bij Erik Schumann. Eerste prijzen won Felicitas bij de International Competition for Young Pianists, Violinists and Cellists- 2011 in Tallinn, Estland, bij het Internationaler Wettbewerb für Violine der Kulturstiftung Hohenlose - 2015 in Kloster Schöntal, Duitsland en bij het 53st Wettbewerb ,,Jugend Musiziert” 2016 in Kassel, Duitsland, de eerste prijs in de categorie strijkensemble. Vorig jaar gaf Felicitas een concert in het stadhuis van Leck, programma: Bach, Paganini, Ernst, Mozart, Spohr en in het Kolosseum Lübeck met op het programma het vioolconcert van Mendelssohn/Bartholdy en Arabeska uit de sonate voor viool solo van Ullrich Leyendecker. Ze soleerde met de Deutche Streicherphilharmonie - Schubert’s Rondo A-dur in Lübeck (2016) en met het hr-Sinfonieorchester tijdens de 8e Internationaler Conductor Competition Sir Georg Solti; op het programma stond het vioolconcert van Sibelius. Felicitas volgt deze zomer masterclasses bij professor Krzysztof Wegrzyn.

W. A. Mozart, Sonate No. 26 in B, KV 378 H. W. Ernst, Etüde No. 6 (Die letzt Rose) U. Leyendecker, Sonate für Violine solo (2012) Arabescaview or listen media

Mr. Ferhat Can Buyuk, piano (Turkije)

Ferhat Can Buyuk Photo Levent Buyuk 2017.jpg
Ferhat Can Buyuk Photo Levent Buyuk 2017.jpg

De Turkse pianist Ferhat Can Buyuk (1997) begon op 5-jarige leeftijd met pianospelen. Zijn eerste optreden gaf hij een jaar later in de Universiteit van Marmara. Ferhat studeerde bij Meral Yapali aan het State Conservatory in Istanboel. Momenteel studeert hij bij Ewa Poblocka aan de Feliks Nowowiejski Academy of Music in Polen. Bij de Shining Stars Series 2015 in Sanat won hij de 1ste prijs. Hierna trad Ferhat op in de Milli Reasurans Hall in Istanboel in de Shining Stars Series; op het programma stonden sonates van Scarlatti en Beethoven en werken van Chopin. Bij het openingsconcert van het Is Sanat Festival soleerde hij met het Borusan Philarmonic Orchestra o.l.v. Sascha Goetzel - Triple Concert van Beethoven. In 2016 trad hij op in Bodrum; te beluisteren waren werken van Mozart, Brahms en drie stukken van Chopin. Ferhat maakte zijn debuut op 5-jarige leeftijd in de Marmara Concert Hall, zijn eerste optreden als solist (op 15-jarige leeftijd) was met het Istanbul State Symphony Orchestra o.l.v. Antonio Pirolli. Ferhat volgt deze zomer bij TIHMS masterclasses bij professor Claudio Martínez Mehner.

http://www.ferhatcanbuyuk.com/home

Chopin - Ballade No 1 Op 23view or listen media
Beethoven - Triple Concertoview or listen media
Chopin - Fantasie Impromptu, Op 66view or listen media

Mr. Fermín Villanueva, cello (Spanje)

Fermin Villanueva photo Juan Luis Garcia.jpg
Fermin Villanueva photo Juan Luis Garcia.jpg

De Spaanse cellist Fermín Villanueva (1993) begon op 7-jarige leeftijd met cellospelen. Fermín studeerde na zijn studie aan de Muziekschool Baskenland (’08-’12) aan de Hochschule für Musik und Theater Leipzig ( ’12-’16) bij Peter Bruns, zowel Bachelor als Master. Momenteel studeert hij bij Reinhard Latzko aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien. Daarnaast soleerde hij als gastlid van diverse orkesten en werkte hij samen met radio- en tv- produkties. Hij won vele nationale en internationale competities, Fermín nam onder meer deel aan de Europian Union of Music Competitions for Youth 2014, Concurso Permanente Juventudes Musicals de Espana 2014 en de International Competition Young Virtuoses 2015. Dit seizoen had Fermín een volle agenda met recitals in Pamplona, Ciudad Real en Albacete. Op het programma stonden werken van Schubert, De Falla, Strauss, Granados en Chopin.
Fermín soleerde met het Romanian Radio Symphony Orchestra o.l.v. Gabriel Bebeselea - Celloconcert van Lalo, Spanish Radio Symphony Orchestra o.l.v. Mihnea Ignat - Celloconcert van Schumann. Het 1ste Celloconcert van Saint Saens speelde hij met het Leipziger Symphonieorchester o.l.v. Victor Aviat. Deze zomer volgt Fermín masterclasses bij professor Reinhard Latzko.

http://www.ferminvillanueva.com/

Édouard Lalo Cello Concerto in D minor – Fermín Villanueva & Gabriel Bebeșelea – OCRview or listen media
Robert Schumann Cello Concerto (excerpt 1st movement)view or listen media
J.S. Bach - Suite No.6 in D major BWV 1012 (Prélude)view or listen media

Ms. Flóra Csőke, cello (Hongarije)

Flora Csoke Photo Angelika Hamori.jpg
Flora Csoke Photo Angelika Hamori.jpg

De Hongaarse celliste Flóra Csőke (2000) begon op 9-jarige leeftijd met cellospelen. Haar eerste lessen kreeg ze van Erika Mezey (moeder van László Fenyő) en ze volgde privélesen bij Ditta Rohmann, László Fenyő, Róbert Nagy e.a. Aan de Liszt Academy studeert Flóra sinds 2013 in de klas van Györgi Déri. In Hongarije won ze in 2008 de 3de prijs bij de Antal Friss National Competition en in 2014 de 2de prijs bij de David Popper International Competition. In Slowakije won Flóra de 1ste prijs bij de Dolny-Kubin International Competion 2015. In 2016 was ze te beluisteren op de Hongaarse Bartok Radio: Faure - Elégia en in Konstanz - Duitsland speelde ze sonates van Brahms, Grieg, Dvorak, Popper en Caccini. Dit jaar trad Flóra op in de Müpa in Boedapest, waar ze werken van Caccini en Popper ten gehore bracht en was ze te beluisteren in de Academy of Music: Rachmaninov en Rimskij Korsakov. Het Haydn C-major Celloconcert bracht ze in 2016 als solist ten gehore, zowel met het Hungarian Chamber Orchestra als met het Slovak Chamber Orchestra. Flóra volgt deze zomer masterclasses bij professor Reinhard Latzko, professor Lluis Claret en professor Maria de Macedo.


Ms. Flóra Matuska, cello (Hongarije)

De Hongaarse celliste Flóra Matuska (1995) begon op 4-jarige leeftijd met cellospelen. Vanaf haar vierde kreeg Flóra les van Ágota Németh aan de Leó Weiner Music School van Nagykőrös (1999 - 2007). Vervolgens studeerde ze tot 2013 aan Zoltán Kodály Conservatory of Music in Kecskemét bij Márta Agócs. In Graz studeerde zij aan de University of Music and Performance Art bij Julian Arp. Sinds 2015 is ze geaccepteerd in de klas van István Varga aan de Franz Liszt Academy of Music. Op 10-jarige leeftijd won Flóra de 3de prijs van de Antal Friss Cello Competition. In 2011 behaalde zij in Kesckemét bij de János Starker National Cello Competition de 2de prijs en een speciale prijs, bij de Antonio Janigro International Cello Competition 2012 in Poreć de 3de prijs en een speciale prijs. Vorig jaar speelde Flóra een recital in de Györgi Solti Chamber Hall - Brahms: Piano Quartet No.3; tijdens het Budapest Spring Festival stond de 2de Cellosonate van Beethoven op het programma. Met het Duna Symphony Orchestra soleerde ze met de uitvoering van het Celloconcert op. 104 van Dvorak. Deze zomer volgt Flóra masterclasses bij de professoren Reinhard Latzko, Lluis Claret en Maria de Macedo.

naar begin pagina

Mr. Florian Mitrea, piano (Roemenië)

Florian Mitrea Photographer unknown.jpg
Florian Mitrea Photographer unknown.jpg

De Roemeense pianist Florian Mitrea (1989) begon op 6-jarige leeftijd met pianospelen. Hij kreeg les van Flavia Moldovan aan de Iosif Sava Music School (Boekarest), vervolgens studeerde hij aan de George Enescu Music High School (tot 2008) bij Gabriela Enăşescu.
Aan de Royal Academy of Music vervolgde hij zijn opleiding, Florian behaalde zijn Bachelor of Music in 2012 en zijn Master of Arts in 2014 in de klas van Diana Ketler. Bij de ARD International Piano Competition ’14 won hij de 3de en de Classical Concerto prijs. In Japan won hij de 4de en de kamermuziekprijs bij de Hammamatsu International Piano Competition ’15 en in Engeland bij de James Mottron International Piano Competition ’16 de 2de prijs. Dit jaar was Florian te beluisteren bij recitals op het Isle of Wight - werken van Mozart, Beethoven, Schubert en Prokofiev;in Klangwelt Klassik Icking, piano sonates van: Haydn, Beethoven, Schubert en Prokofiev; in Krefeld - Mozart recital. In 2016 soleerde Florian met het George Enescu Philharmonic - Mozarts Pianoconcert in C en het Romanian Radio Chamber Orchestra - Mozarts Pianoconcert in A. Florian volgt deze zomer masterclasses bij professor Pavel Gililov.

https://florianmitrea.uk

Franz Liszt - Paganini-Etude no. 2 in E-flat majorview or listen media
Claude Debussy - Feux d'artifice from Preludes IIview or listen media
Sergey Prokofiev - Sonata no. 6 in A major, Allegro moderatoview or listen media

Mr. Florian Verweij, piano (Nederland)

Florian Verweij Photo Marije van den Berg.jpg
Florian Verweij Photo Marije van den Berg.jpg

Florian Verweij (1997) is een virtuoze jonge pianist die zich gedurende de middelbare schoolperiode ontwikkelde tot een musicus met een breed en veelzijdig repertoire. Op dit moment is hij eerstejaars student bij Jan Wijn in Amsterdam.
Als solist en in verschillende kamermuziekbezettingen is hij regelmatig te horen op de podia en live op de radio te beluisteren. Zo soleerde hij twee seizoenen met het Fries Kamer Orkest, met het Amsterdam Sinfonietta en verscheidene keren met de Marinierskapel der Koninklijke Marine.
Prijzen won Florian bij het Prinses Christina Concours, het Steinway Concours, het YPF concours en de Classic Young Masters. De beurs die hij met de laatste won stelde hem in staat masterclasses te volgen bij o.m. Willem Brons, Enrico Pace, Leslie Howard, Emanuel Ax en Jerome Rose.Naast recitals op de Nederlandse podia maakte Florian in mei 2015 een concerttour door Canada en de Verenigde Staten. In het najaar van 2016 maakte Florian een tournee naar Griekenland op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade in Athene.
Florian bespeelt een Bösendorfer vleugel van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Hij volgt deze zomer masterclasses bij professor Boris Berman.

http://www.florianverweij.nl


Mr. Gabriele Strata, piano (Italië)

Gabriele Strata photo Anna Aldighieri.jpg
Gabriele Strata photo Anna Aldighieri.jpg

De Italiaanse pianist Gabriele Strata (1999) begon op 8-jarige leeftijd met pianospelen. Hij studeert bij Riccardo Zadra aan het Conservatorium ‘Arrigo Pedrollo’ di Vincenza. Eerder studeerde Gabriele bij Fernando Scafati en aan de Academia Infondi Musica bij Roberto Prosseda. Hij won eerste prijzen bij het Concurso Internazionale San Donà di Piave ’15, Steinway and Sons National Piano Competition Verona ’16 en Concours International ‘Nice Cote d’Azur ’13. Hij gaf dit seizoen belangrijke recitals in Teramo, Italië - werken van Beethoven, Liszt, Mussorgsky, in Rome - Beethoven, Chopin, Liszt en in Ravenna - drie werken Chopin en Concert Paraphrase on Ernani en de Mephisto Walz van Liszt. In 2015 soleerde Gabriele in de Chiesa di San Giacomo, Vicenza met het Orchestra sinfonica ‘Arrigo Pedrollo’ o.l.v. Claudio Martignon met het Pianoconcert van Grieg. Zijn masterclasses met Roberto Prossedi zijn opgenomen en worden uitgezonden op het TV-kanaal ‘Sky Classical’. Gabriele volgt deze zomer masterclasses bij professor Boris Berman.

https://www.facebook.com/gabriele.strata.1

Live in Osimo, Teatro la Nuova Fenice Rachmaninov, Etude Tableau Op.39 n.6view or listen media
Live in Steinway Hall, London, 2014 Chopin, Ballade Op.52 n.4view or listen media
Studio recording, 2014 Brahms, Rhapsody Op.79 n.1view or listen media

Ms. Geirthrudur Gudmundsdottir, cello (Ijsland / Verenigde Staten van Amerika)

Geirthrudur Gudmundsdottir.jpg
Geirthrudur Gudmundsdottir.jpg

De IJslands-Amerikaanse celliste Geirthrudur Gudmundsdottir (1994) begon op 6-jarige leeftijd met cellospelen. In 2013 studeerde ze af aan het Reykjavik College of Music met het Solist Diploma, haar professoren waren Gunnar Kvaran en Sugurgeir Agnarsson. Ze is nu haar Bachelor aan het afronden aan Northwestern University in Evanston, Illinois waar ze studeert bij Hans Jensen. Ze ontving verschillende onderscheidingen, waaronder Nerenberg Foundation Scholarship Award en de Iceland Symphony Concerto Competition Award. Noemenswaardige optredens van Geirthrudur zijn een solo met het Icelandic Symphony Orchestra, solo recitals tijdens het Iceland Chamber Music Festival en de Hannesarholt Culture Center, en de wereldpremière van ‘cm’ van Elliot Class, een werk in opdracht van de Charlotte Moorman exhibition in Northwestern University. Geirthrudur
is een fervent uitvoerder van hedendaags repertoire. Ze treedt op met het Contemporary Music Ensemble op Northwestern, waar ze samenwerkte met componisten als Steve Reich, Hans Thomalla en muzikaal leider Alan Pierson. Ze is lid van Quartet Amí, dat is opgericht op Northwestern. Zij ontvingen lovende kritieken tijdens de Dover String Quartet Competition in 2016 en zijn bij het Mineral Point Festival ’17 in Wisconsin quartet-in-residence. Deze zomer volgt Geirthrudur masterclasses bij professor Lluis Claret.

F. Mendelssohn: Sonata for cello and piano no. 2 I. Allegro assaiview or listen media
C. Debussy: Sonata for cello and piano in d minorview or listen media
J.S. Bach: Suite no. 4, Preludeview or listen media

Ms. Geneva Lewis, viool (Verenigde Staten van Amerika / Nieuw-Zeeland)

Geneva Lewis 1500.jpg
Geneva Lewis 1500.jpg

De Nieuw-Zeelandse violiste Geneva Lewis (1998) begon op 3-jarige leeftijd met vioolspelen. Ze studeerde aan de Colburn School of Performing Arts (2005-2016) bij Aimee Kreston. Momenteel studeert Geneva aan het New England Conservatory bij (2016-2020) bij Miriam Fried. In 2015 won ze bij de 2015 Fischoff National Chamber Music Competition Jr. Division een Gouden Medaille (Incendium Quartet). Vorig jaar behaalde ze de Gold Level Award van YoungArts Finalist 2016 en behaalde ze de finale van Spotlight Awards 2016. Een belangrijk recital gaf Geneva vorig jaar in South Bay, op het programma stonden werken van Mendelssohn, Beethoven, Handel-Halverson, Brahms. Dit jaar speelde ze werken van Haydn, Blumfield, Shostakovich en Brahms met het Ravos Quartet in Jordan Hall het New England Conservatory Honors Quartet Concert. Geneva soleerde onder meer met het Sierra Summer Festival Orchestra in Mammoth Lakes (2013, 2014, 2015), Pasadena Symphony en Diablo Symphony. Geneva is violist bij het Callisto Trio. Deze zomer volgt Geneva masterclasses bij de professoren Ulf Schneider, Krzysztof Wegrzyn en Pierre Amoyal.
Bio Callisto Trio

In mei 2016 was het Callisto Trio het jongste ensemble ooit dat een medaille won bij de Senior Division van de Fischoff National Chamber Music Competition. Het Callisto Trio bestaat uit Geneva Lewis (1998) - viool; Annie Jacobs-Perkins (1997) - cello en Katelyn Vahalla (1995) - piano. Het is momenteel gevestigd in Los Angeles. Geneva is tweedejaars aan het New England Conservatory, waar ze studeert bij Miriam Fried. Annie en Katelyn beginnen aan hun laatste jaar aan de Universiteit van Californië waar ze studeren bij Ralph Kirschbaum en Lucinda Carver. Geneva en Katelyn ontmoetten elkaar voor het eerst in 2011 en spelen sinds 5 jaar in kamermuziekverband. Ze werden gekozen voor een Honours ensemble voor een internationale toer met jonge kamermusici. Ze traden op in Oostenrijk, Estland, Finland, Duitsland en Rusland. Annie en Katelyn ontmoetten elkaar op Thornton School of Music waar ze werkten voor hun Bachelor Diploma. Een gedeelde liefde voor kamermuziek bracht het trio samen. Als een scholarship ensemble aan het Pasadena Conservatory of Music ontvangt het Callisto Trio coaching van Andrew Cook, directeur van de kamermuziekdivisie. Ze werkten ook met Lucinda Carver en Ralph Kirschbaum. Als gretige beoefenaars van hedendaagse muziek zal het Trio werk van jonge componisten opnemen in haar repertoire. Als ensemble in residence bij de Da Camera Chamber Music society keren ze regelmatig terug naar Los Angeles voor concerten. Ze zien uit naar hun debuut in Nederland deze zomer, waar ze bij TIHMS masterclasses volgen.

Ravel - Tziganeview or listen media
Beethoven - Sonata No. 7 First Movementview or listen media
naar begin pagina

Mr. Geoffrey Conquer, piano (Canada)

Geoffrey Conquer.jpg
Geoffrey Conquer.jpg

De Canadese pianist Geoffrey Conquer (1990) begon op 6-jarige leeftijd met pianospelen. Zijn eerste lessen kreeg hij aan het Royal Conservatory of Music in Toronto (1998-2008) bij Svetlana Gojevic; deze periode sloot Geoffrey af met het A.R.C.T.-diploma in Piano Performance. Vervolgens studeerde hij aan de Schulich School of Music bij Marina Mdivani en behaalde achtereenvolgend zijn Bachelor of Music met eer (2012) en Master of Music (2014) als uitvoerend pianist; momenteel studeert hij aldaar voor zijn Artist Diploma. Sinds 2016 wordt Geoffrey ook begeleid door James Anognoson aan de Glen Gould School/ Royal Academy of Music. Recent speelde hij werken van Debussy - Estampes en Scriabin - Poemes en Etudes in de Koerner Hall in Toronto. In het Richard Bradshaw Amphitheatre gaf hij een recital met sopraan Elizabeth Polese; op het programma stonden Debussy - Quatre chansons de jeunesses, Rachmaninov - Ne poi krasavitsa pri mne en Stravinsky - No Word From Tom. Tijdens de wereldpremière van Saman Shahi’s Zaagros for Piano and Orchestra soleerde Geoffrey met The Royal Conservatory New Music Ensemble. In mei werkte hij samen met het Durham Youth Orchestra; zij voerden Gershwins Rhapsody in Blue uit. Deze zomer volgt Geoffrey masterclasses bij professor Jacques Rouvier.

Brahms: Fantasien Op. 116 (excerpts) I. Capriccio in D minor, II. Intermezzo in A minor, III. Capriccio in G minorview or listen media
Scriabin: Etude Op. 8 No. 9 in G-sharp Minor 'Alla Ballata'view or listen media
Bach: French Suite No. 6 in E major, BWV 817view or listen media

Ms. Hana Mizuta-Spencer, viool (Verenigd Koninkrijk)

Hana Mizuta_Spencer.jpg
Hana Mizuta_Spencer.jpg

De Britse violiste Hana Mizuta-Spencer (1997) begon op 7-jarige leeftijd met vioolspelen. Momenteel studeert ze bij David Takeno. Ze nam vanaf haar achtste deel aan de Junior Academy of Music en ontving scholarships van de University College School, St.Paul’s School for Girls’ en de Purcell School. Tijdens haar verblijf op de Junior Royal Academy won Hana alle mogelijke prijzen, waaronder de JRAM Concerto Competition, die leidde tot het uitvoeren van het Vioolconcert van Tchaikovsky met het JRAM Symphony Orchestra. Hana trad regelmatig op in zalen in Londen, Japan en Zwitserland, waaronder Wigmore Hall, St Martin-in-the-Fields, St John’s Smith Square en BBC Radio 3. Hana volgde masterclasses van verschillende professoren en nam deel aan de International Music Seminar in Prussia Cove in 2015 en de Mozarteum Summer masterclasses met Igor Ozim in 2014. Ze is een gretig kamermusicus en lid van het prijswinnende Mizuta Trio. Momenteel studeert ze ook Geschiedenis (BA) aan de Universiteit van Londen. Deze zomer volgt Hana masterclasses bij professor Ulf Schneider en professor Krzysztof Wegrzyn.

http://www.hanamizutaspencer.com

Wieniawski Variations on an Original Theme, February 2017, live recording at St Peter's Church, Notting Hillview or listen media
Elgar Violin Sonata, November 2016, live recording at UCS Great Hallview or listen media

Ms. Hannah Cho, viool (Verenigde Staten van Amerika)

Hannah Cho photo Heikki Tuuli.jpg
Hannah Cho photo Heikki Tuuli.jpg

Geboren in Seoul, Zuid Korea, begon violiste Hannah Cho (1994) haar muzikale studie op 3-jarige leeftijd in San Jose, Californië. Ze groeide op in een gezin dat vaak verhuisde en Hannah besefte dat muziek een vaste waarde was in elke locatie, van Korea tot de West- en Oostkust van de Verenigde Staten. Hannah’s deelname aan 15 competities in 8 jaar zorgde ervoor dat haar repertoire groeide en zijzelf als musicus eveneens. Haar werk varieert van Bach en Paganini tot Bloch en Sierra. Ze ontdekte een kenmerkende Europese benadering van deze meesterwerken en ontving begeleiding in talrijke masterclasses in Duitsland, Oostenrijk en Nederland. In aanvulling op haar solo inspanningen is Hannah ook een actief kamer- en orkestraal musicus. Ze werkte samen met collega’s tijdens het Juilliard’s ‘Chamberfest’ en werd geïnviteerd voor de 2015 Juilliard String Quartet seminar. Hannah voelt grote betrokkenheid met nieuwe muziek. Ze is lid van Axiom en het New Juilliard Ensemble. Hannah was co-concertmeester van Juilliard Kamerorkest. Hannah behaalde haar Bachelor of Music aan Juilliard onder begeleiding van Cho-Liang Lin en Massao Kawasaki en vervolgt haar Master studie aldaar. Deze zomer volgt ze masterclasses bij professor Krzysztof Wegrzyn en professor Pierre Amoyal.

Sibelius Violin Concerto - Allegro moderatoview or listen media
Bach Sonata No. 2 - Fugueview or listen media
Paganini Caprice No. 5view or listen media

Ms. Haruna Shinoyama, viool (Japan)

Haruna Shinoyama.jpg
Haruna Shinoyama.jpg

De Japanse violiste Haruna Shinoyama (1994) begon op 4-jarige leeftijd met vioolspelen. Ze studeerde bij Gerard Poulet en Tomoko Kato in Japan en na haar afstuderen aan de Toho Gakuen Music School werd ze in 2012 aangenomen op het Toho Gakuen Music College. Momenteel studeert Haruna bij Pierre Amoyal aan het Mozarteum in Salzburg. Ze studeerde ook bij Oleh Krisa tijdens het Kawaguchiko Seminar en bij Igor Ozim aan de Kronberg Academy. Haruna gaf concerten zowel als solist als in kamermuziekverband in landen als Japan, Brazilië en Taiwan en in Europa. Vorig jaar gaf ze een belangrijk recital tijdens het ‘Paul Roczek Award 2016’ (verkregen als buitengewoon vioolstudent van het Mozarteum) namelijk het ‘Winner Concert’ - Mozart, Schumann, Wieniawski. Dit jaar was ze te beluisteren in de Wiennersaal en soleerde ze met het Nagoya Philharmonic Orchestra o.l.v. Toshiaki Umeda - Symphonie Espagnole van Lalo. Haruna won vele prijzen, onder meer bij de 1st Zhuhai International Competition for Young Musicians de 1ste prijs, bij de 9th International Violin Competition Leopold Mozart Augsburg de Special Prize ‘Swabian Chamber Music’ en bij de Mozart International Chamber Music Competition in Salzburg de 1ste prijs. Ze volgt deze zomer masterclasses bij professor Pierre Amoyal.

Lalo: Symphonie Espagnole 1st mov. Aichi Arts Center Japan ,18.01.2017view or listen media
Mozart Adagio K261 Musicasa Japan 28.03.2015view or listen media

Ms. Hawijch Elders, viool (Nederland)

Hawijch Elders Photo Helene van Domburg 2017.jpg
Hawijch Elders Photo Helene van Domburg 2017.jpg

De in Frankrijk geboren Nederlandse violiste Hawijch Elders (1998) begon op 6-jarige leeftijd met vioolspelen. In 2016 is ze geslaagd voor het gymnasium aan het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam. Van 2011-2016 kreeg Hawijch vioollessen en kamermuzieklessen van Benzion Shamir aan Codarts, Rotterdam. Tevens kreeg ze de afgelopen twee jaar lessen van Lis Perry. Ze vervolgt haar vioolopleiding bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze geselecteerd werd voor het Excellence programma, Bachelor Klassieke Muziek. Naast vele andere prijzen won Hawijch eerste prijzen op de concoursen van de Stichting Jong Muziektalent Nederland SJMN en nam deel aan de Finale in 2010. Begin 2010 won zij de eerste prijs op de Iordens Viooldagen (10-12 jaar). Zij is winnaar van de GasTerra Award van de Summer Academy van het Peter de Grote Festival 2012. In 2014 is zij uitverkoren tot Classic Young Master bij de gelijknamige stichting. Hawijch soleerde in juli 2016 met het NJSO in Florence en in december trad zij op in het Muziekgebouw aan ’t IJ met het Amsterdam Symphony Orchestra; op het programma stond het 2e Vioolconcert van Paganini. Dankzij de financiële steun van de VandenEnde Foundation volgt Hawijch deze zomer masterclasses bij professor Pierre Amoyal.

Wolfgang Amadeus Mozart - Adagio in E major, KV 261 Hawijch Elders (violin) Vital Stahievitch (piano) Ruïnekerk, Bergen NH 14-8-2016 Recital The International Holland Music Sessions (TIHMS) 2016 opname: Cor Dekker, Musical Realityview or listen media
Niccolò Paganini - Violin Concerto No. 2 in B minor, opus 7, Adagio, Rondo à la clochette Hawijch Elders (violin) Amsterdam Symphony Orchestra, Peter Santa (conductor) Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam 19-12-2016view or listen media
Ludwig van Beethoven - Violin Concerto in D, opus 61, Allegro, ma non troppo Hawijch Elders (violin) Real Filharmonía de Galicia, Maximino Zumalave (conductor) Auditorio de Galicia, Santiago de Compostela 25-9-2015 Peregrinos Musicales 2015view or listen media
naar begin pagina

Ms. Hesu Lee, piano (Zuid-Korea)

De Zuid-Koreaanse pianiste Hesu Lee (1991) begon op 10-jarige leeftijd met pianospelen. Ze studeerde in Korea bij Jisoo Yoo aan de Seoul Arts Center Music Academy, de Yewon School en de Seoul Arts High School. Vervolgens behaalde ze in 2015 aan de Hochschule für Musik Carl Maria von Weber Dresden bij Ute Pruggmayer-Philipp haar Bachelor of Music Diploma. Momenteel werkt ze in de klas van Jacques Rouvier aan het Mozarteum in Salzburg aan haar Master Solist Degree.
In 2013 won ze de 2de prijs bij de ‘’Roma’’ International Piano Competition en 2007 de 1ste prijs bij de ASIA International Piano Academy & Festival Competition in Seoul. In 2016 speelde Hesu een recital in Villa Rothermundt Dresden; op het programma stonden werken van Ravel - Valses nobele et sentimentales en Schumann - Fantasie op. 17. In 2014 speelde ze werken van Mozart, Chopin en Schumann in Kulturhaus Loschwitz en in de Großer Saal der Hem Dresden bracht Hesu Bachs Italienisches Konzert, Beethoven’s sonate op. 53, Chopin’s Ballade op. 52 en Debussy’s ‘Isle joyeuse ten gehore. Deze zomer volgt Hesu masterclasses bij professor Jacques Rouvier.


Mr. Hibiki Murayama, piano (Japan)

De Japanse pianist Hibiki Murayama (1991) begon op 5-jarige leeftijd met pianospelen. In 2014 behaalde Hibiki zijn Bachelor of Music Diploma aan de Tokyo University of the Arts, waar hij studeerde in de klas van Kenji Watanabe. Vervolgens verhuisde hij naar Duitsland. Momenteel studeert hij aan de Hochschule für Musik in Detmold voor zijn Master of Music Diploma bij Jacob Leuschuner. In 2016 ontving Hibiki bij de Internationale Mozart Piano Competition in Frascati (Italië) een prijs voor de beste Mozartinterpretatie. Deze zomer volgt Hibiki masterclasses bij professor Balasz Szokolay.

12.12.2016 Hochschule für Musik Detmold Live recordingview or listen media

Ms. Hiroka Matsumoto, viool (Japan / Oostenrijk)

De Japanse violiste Hiroka Matsumoto (1995) begon op 4-jarige leeftijd met vioolspelen. Ze gaf haar eerste recital op 9-jarige leeftijd in Boedapest. Hiroka studeerde bij Koichiro Harada en Gerard Poulet in Japan. Sinds 2012 studeert ze bij Boris Kuschnir aan de Universiteit voor Muziek en Kunst in Wenen. Ze kreeg in 2009 in Tokyo de eer om de kinderviool van de jonge Wolfgang Amadeus Mozart te bespelen; deze werd voor de eerste maal uitgeleend buiten Oostenrijk door de International Mozarteum Foundation. Hiroka won vele nationale en internationale prijzen: recent was ze winnaar van de Fidelio Special Chamber Music Competition 2015 in Wenen en won ze de 1ste prijs en de Publieksprijs bij het Osaka International Competition Duo Category in Osaka en de 3de prijs bij de “The Art of Duo” Boulder International Duo Competition 2016. Een belangrijk recital gaf Hiroko vorig jaar oktober in de MUK Podium Hall in Wenen - Debussy, Gottschalk, Grieg, Bach, Messian, Franck. Als solist trad ze onder meer op met het Tokyo Symphony Orchestra, Tokyo City Philharmonic, Orchestra Ensemble Kanazawa en in 2015 met het Poolse Orckiestra Symfonicza - Waxman Carmen Fantasie in Gdansk. Deze zomer volgt Hiroka masterclasses bij professor Pierre Amoyal.

http://www.aspen.jp/eng/artist/violin/hiroka-matsumoto/index.shtml

T. Takemitsu : 'Distance de Fee' 26 February 2016 MUK Podium Hall at the Music and Arts University of the City of Vienna, Austria Live recordingview or listen media
N. Paganini: Caprice No. 24 14 December 2010 Live recording in Györ, Hungaryview or listen media
P.I.Tchaikovsky: 1st movement of Violin Concerto 14 December 2010 Live recording in Györ, Hungaryview or listen media

Mr. Ingmar Lazar, piano (Frankrijk)

Ingmar Lazar.jpg
Ingmar Lazar.jpg

De Franse pianist Ingmar Lazar (1993) begon op 5-jarige leeftijd met pianospelen. Hij maakte zijn debuut op 6-jarige leeftijd in Salle Gaveau in Parijs. Op 10-jarige leeftijd won Ingmar de International EPTA Competition in Namen (België), in 2008 de C.I.M. International Competition in Val d’Isere en in 2013 ontving hij de Tabor Foundation Piano Award tijdens het Verbier Festival. Ingmar werd uitgenodigd om concerten te geven in vele landen in Europa, Rusland, Oekraïne en in de Verenigde Staten in prestigieuze zalen en op vele festivals. Ingmar trad op met dirigenten als Vladimir Spivakov en Jean-Jaques Kantorow en orkesten als het National Philarmonic of Russia, Moscow Virtuosi, Orchestre Lamoureux enToruṅ Symphony Orchestra. Ingmar nam enkele CD’s op, als solist en als duo met violist Alexandre Brussilovsky en trad op voor radio en televisie. Hij was student van Valery Sigalevitch in Parijs, waarna hij studeerde bij Vladimir Krainev, Zvi Meniker en Bernd Goetzke aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien in Hannover, waar hij in 2014 zijn Bachelor of Music Diploma ontving. Momenteel studeert hij in de Master of Music klas van Pavel Gililov aan het Mozarteum in Salzburg. Deze zomer volgt Ingmar masterclasses bij professor Pavel Gililov.

http://www.ingmarlazar.com

Liszt Rhapsodie espagnoleview or listen media
Chopin Ballade no. 4view or listen media
Ravel Alborada del graciosoview or listen media

Mr. Ionel Manciu, viool (Moldavië / Roemenië)

De Moldavische violist Ionel Manciu (1993) begon op 7-jarige leeftijd met vioolspelen. Zijn eerste lessen kreeg hij aan het ‘Ciprian Porumbescu’ Lyceum of Music in Chisinau, Moldavië van Tamara Caftanat (2000-2004) en Galina Buinovschi (2004-2012). Momenteel studeert Ionel bij David Takeno in de Artist Master Class aan de Guilhall School of Music and Drama; vorig jaar behaalde hij zijn bachelor of music diploma aldaar. Bij de M.A.G.I.C. International Competition behaalde Ionel de 1ste prijs. Bij de Internationale Competities ‘Ion Voicu’ Roemenië en Vasco Abadjiev Bulgarije won hij de 3de prijs. In maart speelde hij in Barbican Hall Brahms' pianokwartet nr. 3. Vorig jaar was te beluisteren in Moldavië in de Organ Hall - Brahms, Enescu en Beethoven, in de National Philharmonie te Chisenau in mei stonden werken van Bach, Paganini en Waxman op het programma en in juni speelde hij de vioolsonate van Elgar en van Walton. In diezelfde zaal was Ionel solist bij het National Philharmonic Orchestra, in juni speelde hij het vioolconcert ‘Visionary Moments’ van Ghenadie Ciobanu en in september Saint-Saens Introcucion en Rondo Capriccioso.
Ionel volgt deze zomer masterclasses bij professor Ulf Schneider.

naar begin pagina

Ms. Irene Kok, cello (Nederland)

Irene Kok Photo Francois Sechet 2017.jpg
Irene Kok Photo Francois Sechet 2017.jpg

De Nederlandse celliste Irene Kok (Zwolle, 1990) begon haar studie bij Jeroen Reuling in de jong- talentenklas aan het Artez-conservatorium. In 2016 rondde ze haar masterstudie af aan het conservatorium van Amsterdam bij Jeroen den Herder. 
Momenteel studeert ze aan de Universität für darstellende Kunst in Wien bij professor Reinhard Latzko. In het seizoen 2014/15 volgde ze de Academie van het Nederlands Philharmonisch orkest. Irene is zeer actief op het gebied van kamermuziek. Ze maakt onder andere onderdeel uit van het Chimaera Trio dat is opgericht in 2012. Met deze en andere ensembles speelde Irene de afgelopen jaren veel concerten in binnen- en buitenland. Zo speelde ze o.a. in de Staats Philharmonie van Minsk, het Megaron in Athene, De Doelen, Tivoli Vredenburg en het Concertgebouw in Amsterdam en op festivals als het Internationaal kamermuziekfestival Utrecht van Janine Jansen en het Emmy Verhey Festival.
Irene was succesvol bij meerdere concoursen waaronder een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours. Ze is laureaat van The 17th Kiejstut Bacewicz International Chamber Music competition
in Polen en York Early Music competition; in 2012 behaalde ze een eerste prijs tijdens het Euroconcours cello. Irene volgt deze zomer masterclasses bij professor Reinhardt Latzko.

http://chimaeratrio.nl/


Ms. Jaeyoon Lee, piano (Zuid-Korea)

Jaeyoon Lee.jpg
Jaeyoon Lee.jpg

De Zuid-Koreaanse pianiste Jaeyoon Lee (1997) begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen. Haar eerste lessen kreeg ze aan Seoul Arts Center Prodigy Academy en Seoul Yewon Arts School. Vervolgens werd Jaeyoon in maart 2016 toegelaten tot de National University of Arts in Korea en september aan het Mozarteum, waar ze momenteel studeert bij Pavel Gililov. Eerste prijzen won Jaeyoon bij de Vietri-sul-Mare Amalfi Coast International Piano Competition 2015 in Salerno en dit jaar bij de Robert Schumann International Competition for Young Pianists in Düsseldorf. Aansluitend trad ze op met het winnaarsconcert in de Robert Schumann Saal - Düsseldorf en gaf ze een recital in de Kleines Hall - Salzburg. Ze soleerde met het Seongham Philharmonic Orchestra - Eerste Pianoconcert van Chopin. Jaeyoon trad vier achtereenvolgende jaren op met het Torun Symphony Orchestra, in 2011 met het 3de Pianoconcert van Beethoven, in 2012 het 2de Pianoconcert van Rachmaninov, in 2013 met het 1ste Pianoconcert van Tchaikovsky en in 2014 met het 1ste Pianoconcert van Chopin. Jaeyoon volgt deze zomer masterclasses bij professor Pavel Gililov.

Robert Schumann competition Live Schumann Humoreske Op. 20view or listen media
Schumann Competition Live Prokofiev OP.22 Visions fugitives No.1,2,3,4view or listen media
Chopin Concerto No. 1 First movementview or listen media

Mr. Jasper van der Klis, piano (Nederland)

De Nederlandse pianist Jasper van der Klis (1991) begon 13-jarige leeftijd met pianospelen. Jasper behaalde in 2015 zijn Bachelor of Music Diploma (first class honours) aan het HKU Utrechts Conservatorium, waar hij lessen volgde bij Sebastián Colombo en Alan Weiss. Vervolgens studeerde Jasper in Londen aan de Guilhall School of Music in de klas van Peter Bithell, waar hij dit jaar zijn Master uitvoerend musicus behaalde en in september start met zijn doctoraal studie. Vorig jaar behaalde hij de finale van de Guildhall School Competition en van de Ivan Sutton Competition. In Londen gaf Jasper een solorecital in St’James’ Church Piccadilly met Händel, Scarlatti en Beethoven en in Milton Court Concert Hall stonden werken van Bach, Chopin en Prokofiev op het programma. Jasper speelt regelmatig in concerten en masterclasses van de Centro de Estudios Pianisticos, een stichting voor jong pianotalent.
Masterclasses volgde hij bij Jun Kanno, Diane Andersen, Ana Mirabela Dina, Eldar Nebolsin, Wolfgang Manz, Edward Auer en vele anderen. Hij trad
op in Nederland, Duitsland, België, Spanje en Engeland. Jasper wordt voor zijn masterstudie in Londen financieel gesteund door de Guildhall School Trust en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Deze zomer volgt Jasper masterclasses bij professor Jacques Rouvier.


Ms. Jiin Kim, piano (Zuid-Korea)

Jiin Kim photo Kyung hee Choi.jpg
Jiin Kim photo Kyung hee Choi.jpg

De Zuid-Koreaanse pianiste Jiin Kim (1996) begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen. Haar eerste lessen kreeg zij aan de Yewon School en Seoul Highschool of Arts van Min sook Jeon en Tong il Han. Momenteel studeert Jiin aan National University of Seoul in de klas van Ikjoo Moon. In 2009 won zij de 3de prijs bij de Hong Kong-Asia Competition, in 2012 de 1ste prijs bij de Korea Young Artist Competition en bij de Korea Herald Piano Competition 2015 won Jiin de 2de prijs. In hetzelfde jaar was zij te beluisteren in Trossingen (zomermuziekkamp van de Hochschule Trossingen); op het programma stonden Bach - Wohltemperiertes Klavier Book 2 No. 14, Beethoven - Piano sonata Op.2 No.3 en Chopin - Piano Sonata No.3.
Jiin soleerde met het Orchestra Black in Yeongduengpo Art Hall; zij voerden het Tweede Pianoconcert van Saint Saens uit. Deze zomer volgt Jiin masterclasses bij professor Mikhail Voskresensky.

Studio recording in Yull Haus, August 2015view or listen media
Studio audio recording in Seoul National University, November 9 2016view or listen media

Mr. Joseph Stiefel, piano (Verenigde Staten van Amerika)

Joseph Stiefel.jpg
Joseph Stiefel.jpg

De Amerikaanse pianist Joseph Stiefel (1995) begon op 5-jarige leeftijd met pianospelen. Joseph studeert aan de Universiteit van Iowa, de eerste 2 jaar bij Rene Lecuona. Momenteel zit hij in de klas van Uriel Tsachor, waar hij verwacht volgend jaar zijn bachelor te halen. Hij kreeg een eervolle vermelding bij zijn deelname aan de MTNA State Competition 2015 en behaalde een plaats in de finale van de Iowa Center of Arts Competition 2016. In de Iowa Recital Hall gaf hij in 2015 zijn eerstejaars recital waarbij hij werken speelde van Beethoven, Bach, Shostakovich en Rachmaninov en in 2016 zijn tweedejaars recital, met werken van Mozart, Prokofiev, Chopin Polonaise-Fantasie en Etude 25/2 en Debussy op het programma. Tijdens de Music Study Club Recitals in januari 2017 was Joseph te beluisteren; hij speelde Sonata no. 31 van Beethoven en de Schumann Fantasie in C major Op.17. In het studiejaar 2013-2014 nam Joseph deel aan een uitwisseling in het kader van de Congress-Bundestag Youth Exchange Program. Vorige zomer nam hij deel aan het Brevard Music Festival. Deze zomer volgt Joseph masterclasses bij de professoren Boris Berman, Balázs Szokolay en Pavel Gililov.

Joseph Stiefel - Beethoven Sonata no 31 in A flat major Op 110 mov Iview or listen media
Joseph Stiefel - Schumann Fantasie in C major Op 17 mov Iview or listen media
naar begin pagina

Ms. Ju Hyun Lee, cello (Zuid-Korea)

Ju Hyun Lee.jpg
Ju Hyun Lee.jpg

De Zuid-Koreaanse celliste Ju Hyun Lee (1996) begon haar eerste lessen op 5-jarige leeftijd aan de Jacobs School of Music String Academy bij Susan Moses en kreeg ze masterclasses van Janos Starker. Vervolgens studeerde ze aan de New England Conservatory Preparatory School bij Allison Eldridge (2012-2014) en Paul Katz (2012-2014) waarna ze de overstap maakt naar het New England Conservatory, eveneens bij Paul Katz; momenteel zit Ju Hyun in het derde jaar. Gelijktijdig studeert ze ook aan Harvard. Ze won eerste prijzen bij ‘From the Top Audition’ 2012 Boston en bij Boston Civic Symphony James R. Powers Concerto Competition 2013. Een belangrijk recital gaf ze bij NPR’s From the Top radio met Bartók: Romanian Folk Dances. In Seongnam, Korea stonden werken van Chopin - cellosonate, Dvorak - Silent Woods for Cello, Elgar - Salut d’Amour en Popper - Hungarian Rhapsody op het programma. Als soliste was Ju Hyun te beluisteren met vele orkesten in Zuid-Korea en de Verenigde Staten; ze speelde onder meer het Saint-Saëns Celloconcert met het Boston Civic Symphony Orchestra en Celloconcert van Lalo met de Philharmonic Society of Arlington. Deze zomer volgt Ju Hyun masterclasses bij professor Lluis Claret en professor Maria de Macedo.


Mr. Juan Mas, piano (Spanje)

De Spaanse pianist Juan Mas (2000) begon op 5-jarige leeftijd met pianospelen. Zijn eerste lessen kreeg hij van Edgar Martín. Vervolgens studeerde Juan aan het Conservatorio Adolfo Salazar bij Eva Alcázar. De 4-jarige studie sloot hij in 2 jaar af met een A+. Momenteel zit hij in het 5de jaar (totaal 6) van het professionele niveau aan het Conservatorio Amaniel; zijn belangrijkste docent is Carmen García Deleito. Juan volgde masterclasses bij Alexander Kandelaki, Leonel Morales, Andreas Frolich, Yuri Didenko en Josep Colom. Hij won de1ste prijs bij de Adolfo Salazar Piano Competition 2016 en de Special Award for Spanish music performance.
Twee eervolle vermeldingen ontving hij bij de Polimusica and Adolfo Salazar Piano Competition, zowel in 2013 als in 2014. De 3de prijs won hij bij de Maese Pedro Piano Competition 2016. Dit jaar gaf Juan een solorecital In de Escuela Superior de Canto (Madrid); op het programma stonden Mozart - Sonata K332, Chopin - Etude Op.25, n2 en Visions Fugitives of Serguéi Prokofiev. In de Aula de Música de la Universidad de Alcalá de Henares (Alcalá de Henares, Madrid) speelde hij werken van Chopin, Enrique Granados en Rachmaninoff. Deze zomer volgt Juan masterclasses bij professor Claudio Martínez Mehner.

https://www.youtube.com/channel/UCXrQ_e49JuFJYQuPugO16xw

In this video I play Prokofievs Visions Fugitives. This is one of my last concerts.view or listen media
In this video I play El Fandango del Candil, by Enrique Granados. This interpretation gave me an award in interpretation of Spanish music.view or listen media
In this video I play Rachmaninoff´s Prelude in G Minor.view or listen media

Ms. Júlia Novosedlíková, piano (Slowakije)

Julia Novosedlikova photo Lukas Cerman.jpg
Julia Novosedlikova photo Lukas Cerman.jpg

De Slowaakse pianiste Júlia Novosedlíková (1995) begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Haar eerste lessen kreeg ze van Alena Klatová (2002-2006) en Mária Blesáková (2006-2010) aan de ZUŠ Eugena Suchoňa in Bratislava. Ze studeerde bij Peter Čerman aan het Conservatorium Bratislava. Momenteel studeert ze op de Academy of music and performing arts in Bratislava bij Marián Lapšansky. Júlia behaalde eerste prijzen bij de Slovak Republic Conservatory Students National Piano Competition 2013 en 2015 en bij de 3e BRNO International Piano Competition 2013. Bij de Frédéric Chopin International Piano Competition 2012 in Rome won ze de 3de prijs. In Enschede behaalde Júlia bij de Internationale Piano Competitie in oktober '14 de finale. Als één van de meest getalenteerde studenten van het Conservatorium Bratislava gaf ze een recital in de Congress Hall Piestany (maart 2014), waar ze het Intermezzo op.117 no.1 van Brahms en Etude op. 39 no.6 van Rachmaninov speelde. Dit jaar voerde Júlia werken Beethoven en Brahms uit in Bratislava en Piestany. Als solist was ze te beluisteren met het Conservatorium Orkest; op het programma stond het Pianoconcert van Grieg. Júlia volgt deze zomer masterclasses bij professor Balasz Szokolay en professor Pavel Gililov.


Ms. Junko Fujii, cello (Japan)

Junko Fujii.jpg
Junko Fujii.jpg

De Japanse celliste Junko Fujii (1990) begon op 5-jarige leeftijd met cellospelen. Haar eerste lessen kreeg ze van Koji Ito. Junko studeerde aan de Academic Music College van het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou bij Alexey Seleznyev. In 2010 behaalde ze haar bachelordiploma aan het Tchaikovsky Conservatorium bij Olga Galochkina. en vervolgde ze haar postgraduate opleiding aldaar bij Natalia Shakhovskaya. Momenteel studeert Junko bij Julius Berger aan het Leopold-Mozart-Zentrum of Augsburg University. Ook bij Internationale Competities was zij succesvol; zo won zij de 2de prijs bij ‘Debut at the Laeszhalle' Hamburg 2017, de 3de prijs in Liezen 2008 en de 3de prijs bij de International String Competition in Togliatti 2007. Junko gaf onder meer concerten tijdens de Japanese-Russian Cultural Exchange Concerto (2010-2016) en Seiji Ozawa International Music Academy Switzerland (2012, 2014). Haar meest recente recital was in de Concert Hall van het Leopold-Mozart-Zentrum; op het programma stonden werken van Bach, Ysaye, Schumann en Schubert. In april soleerde ze met Tchaikovsky’s Variations on a Rococo theme met het Taurida InternationalSymphony Orchestra St. Petersburg in St. Blasien (Dtsl).
Deze zomer volgt Junko masterclasses bij professor Maria de Macedo.

https://www.facebook.com/junko.fuj

G.Cassado. Suite for Cello Solo, I.Preludio-Fantasia.view or listen media
D.Popper. Spinning Songview or listen media
L. van Beethoven 7 Variations on 'Bei Männern, welche Liebe fühlen', WoO 46view or listen media

Ms. Katelyn Vahala, piano (Verenigde Staten van Amerika)

De Amerikaanse pianiste Katelyn Vahala (1995) begon op 6-jarige leeftijd met pianospelen. Ze studeert bij Lucinda Carver aan de Universiteit van Zuid-Californië, Thornton School of Music. Katelyn won de 1ste prijs bij het Southern California Bach Festival en was een 2014 YoungArts winnaar. Als ‘A Da Camera Society’ Young Scholar in Residence, trad Katelyn zeer veel op als kamermusicus. Haar ensemble Callisto Piano Trio, gecoacht doorAndrew Cook, ontving een Bronzen medaille in de senior-divisie van de 2016 Fischoff National Chamber Music Competition. Ze behaalde ook twee maal de semi-final van de junior-divisie. Katelyn toerde onder auspiciën van het Junior Chamber Music Honors Program in Salzburg, Helsinki, Talinn en St. Petersburg. Vervolgens nam ze deel aan het Yellow Barn Young Artists Program in 2015 en 2016, het Colborn Academy Piano Festival, Idlewild Chamber Music Festival en Sierra Academy of Music’s Chamber Music Unbound. Eerder volgde ze lessen bij Susan Svrcek, Shari Raynor, Elizabeth Babor en Andrew Norman. Ze is pianist van het Callisto Trio. Katelyn volgt masterclasses bij de professoren Mikhail Voskresensky, Claudio Martinez Mehner en Jacques Rouvier.Bio Callisto Trio

In mei 2016 was het Callisto Trio het jongste ensemble ooit dat een medaille won bij de Senior Division van de Fischoff National Chamber Music Competition. Het Callisto Trio bestaat uit: Geneva Lewis (1998) - viool, Annie Jacobs-Perkins (1997) - cello en Katelyn Vahala (1995) - piano en is momenteel gevestigd in Los Angeles. Geneva is tweedejaars aan het New England Conservatory, waar ze studeert bij Miriam Fried. Annie en Katelyn beginnen aan hun laatste jaar aan de Universiteit van Californië, waar ze studeren bij Ralph Kirschbaum en Lucinda Carver. Geneva en Katelyn ontmoetten elkaar voor het eerst in 2011 en spelen sinds 5 jaar in kamermuziekverband. Ze werden gekozen voor een Honours ensemble voor een internationale toer met jonge kamermusici. Ze traden op in Oostenrijk, Estland, Finland, Duitsland en Rusland. Annie en Katelyn ontmoetten elkaar op Thornton School of Music, waar ze werkten voor hun Bachelor Diploma. Een gedeelde liefde voor kamermuziek bracht het trio samen. Als een scholarship ensemble aan het Pasadena Conservatory of Music, ontvangt het Callisto Trio coaching van Andrew Cook, directeur van de kamermuziek divisie. Ze werkten ook met Lucinda Carver en Ralph Kirschbaum. Als gretig beoefenaars van hedendaagse muziek zal het Trio werk van jonge componisten opnemen in zijn repertoire. Als ensemble in residence bij de Da Camera Chamber Music society keren ze regelmatig terug naar Los Angeles voor concerten. Ze zien uit naar hun debuut in Nederland deze zomer, waar ze bij TIHMS masterclasses volgen.

Katelyn Vahala plays R. Schumann, Sonata No. 2 in G minor, Op 22, I. So rasch wie moglich Thayer Hall, Colburn School, Los Angeles Studio Recording, 2017view or listen media
Katelyn Vahala plays J. S. Bach English Suite No 3 BWV 808 Prelude Barrett Hall, Pasadena Conservatory of Music Studio Recording, 2017view or listen media
naar begin pagina

Ms. Kateryna Diadiura, piano (Oekraïne)

Kateryna Diadiura Photo Ivan Derkach.jpg
Kateryna Diadiura Photo Ivan Derkach.jpg

De Oekraïnse pianiste Kateryna Diadiura (1988) begon op 5-jarige leeftijd met pianospelen. In 2006 rondde ze de volledige pianostudie af aan de M.Lysenko Kiev Secondary Music Boarding School, waar ze les kreeg van N. Grydnieva. In 2012 studeerde ze af aan de Ukranian Tchaikovsky Academy of music bij dezelfde docent. Momenteel studeert Kateryna aan het Mozarteum in Salzburg bij Jacques Rouvier. Eerste prijzen won ze in 2000 bij ‘New Names of Ukraine’ en in 2010 bij de International Competition ‘Art Premium’ in Kiev. Dit jaar gaf ze een recital in Parijs; op haar programma stonden werken van Schubert; Scriabin en Chopin. Kateryna soleerde met het National Opera Orchestra, zij brachten Nights in the gardens of Spain van Manuel De Falla ten gehore. Het Pianoconcert No.20 van Mozart speelde ze met het Szczecin Philharmonic Orchestra, het 3de Pianoconcert van Beethoven met het Chernigov Philharmonic Orchestra en Mendelssohns concert voor twee piano’s en orkest voerde Kateryna uit met het Bialystok Symphony Orchestra. Deze zomer volgt ze masterclasses bij professor Pavel Gililov.

Mozarteum, December 2015view or listen media
Mozarteum, January 2017view or listen media
Mozarteum, December 2015view or listen media

Ms. Kelly Talim, viool (Verenigde Staten van Amerika)

Kelly Talim.jpg
Kelly Talim.jpg

De in Japan geboren Amerikaanse violiste Kelly Talim (1995) begon op 7-jarige leeftijd met vioolspelen. Haar eerste lessen kreeg ze van Hae Jim en Caroll Sindell in Portland (Oregon). Ze studeerde bij Cyrell Forough, eerst aan zijn Music Institute of Chigago en vervolgens aan de New Trier Township High School (Winnetka, IL). Momenteel studeert Kelly bij Li Yin en Sylvia Rosenberg aan Juilliard School of Music en aan Colombia University, waar ze Political Science studeert. Ze behaalde de halve finale bij de Sendai International Music Competition 2013 en de finale bij de Stulberg International String Competition (Michigan). De 1e prijs won Kelly bij de Blount-Slawson young artist Competition 2011. Kelly gaf vele recitals in de USA. Haar meest recente optredens waren in New York, waar op het programma stonden: Beethoven - Sonate No.8 voor piano en viool, Chausson - Poeme en Bartok - Sonata No.2 voor piano en viool, en in Chigago, waar ze werken van Bartok en het Hoorntrio Van Brahms ten gehore bracht. Kelly was solist bij het New Trier High School Orchestra, Kishwaukee Symphony en de Seattle Symphony. Kelly volgt deze zomer masterclasses bij professor Ulf Schneider.


Ms. Kristína Smetanová, piano (Slowakije)

Kristina Smetanova 2017 photo TIHMS and Van Velden Fotografie.jpg
Kristina Smetanova 2017 photo TIHMS and Van Velden Fotografie.jpg

De Slowaakse pianiste Kristína Smetanová (1992) begon op 5-jarige leeftijd met pianospelen. Haar eerste lessen kreeg ze aan de muziekschool ZUŠ Hálková van Róbert Kohútek. Vervolgens studeerde ze bij Peter Čerman aan het Conservatorium van Bratislava. Momenteel studeert ze aan de Academy of Performing Arts in Bratislava bij Ida Černecká. Bij de Italian International Piano Competition ‘Citta de Barletta’ ’11 behaalde Kristína de 1ste prijs (E categorie). Vorig jaar won Kristína de ‘Grand Prix’ bij de International Competition ‘’21st Century Art’ in Wenen en dit jaar won ze de 1ste prijs bij de Italian International Piano Competition ‘’Citta di Barletta’’. In april gaf Kristína een belangrijk recital; het programma bestond uit werken van Beethoven, Prokovief, Respighi en Stravinski. Kristina soleerde met de Slovak Philarmony, zij brachten Bachs Concert voor Piano en Orkest no.1. Dit jaar beëindigde Kristína haar studie compositie bij Stanislav Hochel; ze bestudeerde onder meer Symphony no.1 (Creature under the spell - Začarovaných Bytostí), Piano Quintet - Dorian, Theory of string kwartet, 60 fingers (voor 6 pianisten), Cello sonata no.1, Piano sonata no.2. Kristina is ook songwriter en zanger. Kristína volgt deze zomer masterclasses bij professor Balázs Szokolay en professor Jacques Rouvier.


Mr. Kyumin Park, viool (Zuid-Korea)

Kyumin Park.jpg
Kyumin Park.jpg

De Zuid-Koreaanse violist Kyumin Park (1996) begon op 10-jarige leeftijd met vioolspelen. De eerste jaren (2008-2014) studeerde hij bij Kowoon Yang aan de Seoul Arts High School. Het jaar daaropvolgend aan Seoul National University bij Hyungi Kim. Vervolgens verhuisde hij naar de USA om de Bachelor of Music te volgen bij Donald Weilerstein aan het New England Conservatory. Hij won prijzen bij Internationale Competities, in 2013 de 1e prijs bij de Cooper International Competition, Oberlin - USA en in 2014 de 4e prijs bij de Irving Klein International String Competition, San Francisco - USA. Vele malen was Kyumin reeds te beluisteren in solorecitals in Seoul en de USA, in 2015 in Seoul stonden Beethoven, Tchaikovsky, Wieniawski en Prokofiev op het programma. In maart van dit jaar speelde Kyumin een recital in de Pierce Hall van NEC; ditmaal speelde hij werken van Bach, Ysaye, Mozart, Debussy en Wieniawski. Ook stond hij regelmatig op het podium als solist, hij speelde het Vioolconcert van Tchaikovsky met het Cleveland Orchestra (2013) en het Korean Symphony Orchestra (2015), met het Euro-Asian Philharmonic Orchestra speelde hij het Vioolconcert van Mendelssohn. Kyumin volgt deze zomer masterclasses bij professor Krzysztof Wegrzyn en professor Pierre Amoyal.


Mr. Leonard Fu, viool (Duitsland)

Leonard Fu.jpg
Leonard Fu.jpg

De Duitse violist Leonard Fu (1997) begon op 7-jarige leeftijd met vioolspelen. Zijn eerste lessen kreeg hij aan het Pre College van de Hoschschule für Musik und Theater Hannover bij Ina Kertscher (2004-2008) en Lara Lev (2008-2009). Vanaf zijn 12de volgt hij lessen bij Tanja Becker-Bender aan het Pre College van de Hochschule für Musik und Theater Hamburg. Momenteel studeert hij aan het New England Conservatory of Music bij Donald Weilerstein (2015-2019). In 2014 won hij de ‘Grand Prix’ + de publieksprijs bij de TONALI Competition in Hamburg. In de Mozartsaal in Hamburg speelde Leonard werken van Brahms, Schnittke, Bach en Dvorak. Vorig jaar was hij te beluisteren in de Keller Room in Boston; op het programma stonden Vioolsonate No.2 van Bach, het vijfde vioolconcert van Mozart, Beethoven sonate No. 10 en de Tzigane van Ravel. In 2015 was hij solist met het DOGMA kamerorkest; zij brachten Bachs vioolconcert BWV 1041 ten gehore. In Hamburg speelde hij met de Hamburger Symphoniker op zijn school in het Forum het vioolconcert van Mendelssohn; dit stuk speelde hij ook met de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen in de Laeiszhalle in Hamburg. Deze zomer volgt Leonard masterclasses bij professor Ktzysztof Wegrzyn en professor Pierre Amoyal.

http://www.leonardfu.com

Bach A-Minor Sonata: 3rd movement Bach A-Minor Sonata: 4th movement Mozart A-Major Concerto: 1st movement (Cadenza by Leonard Fu) Paganini Caprice No. 24 Ravel Tzigane Leonard Fu, violin Michael Bukhman & Dina Vainstein, piano Recorded at NECview or listen media
naar begin pagina

Ms. Louise Wehr, viool (Duitsland / Frankrijk)

Louise Wehr.jpg
Louise Wehr.jpg

De Duitse violiste Louise Wehr (1996) begon op 3-jarige leeftijd met vioolspelen. Ze begon in het jaar 2010 aan het het Institute for Early Musical Development voor zeer begaafde kinderen aan het Conservatorium Hannover. Als solist en kamermusicus in verschillende ensembles, won Louise de Duitse Prijs ,,Jugend Musiziert” meerdere malen. In 2011 won ze de prijs met een maximaal aantal punten en ontving ze een speciale prijs en een scholarship van ,,Deutsche Stiftung Musikleben”. In 2009 en 2010 ontving ze de Duitse prijs voor jonge musici ,,Note für Note”. In 2013 won Louise eerste prijzen zowel als solist als met een pianokwartet. Met het Orkest van Hannover was ze solist, ze brachten het Eerste Vioolconcert van Max Bruch ten gehore en samen met het Conservatorium Orkest Hannover speelde ze het Eerste Vioolconcert van Sergei Prokovief en Symphonie Espagnole van Eduard Lalo. Daarnaast speelt ze in verschillende kamermuziek ensembles en ontving ze invitaties van het Festival van Neubrandenburg en Festival NDR Hannover en Bremen. Louise ontving een prijs van het ‘Duitse muziekinstrumentenfonds’ en speelt sindsdien op een viool gebouwd door Matteo Gofriller in 1723. Deze zomer volgt Louise masterclasses bij professor Krzysztof Wegrzyn.

Chausson, Poème op. 25view or listen media

Mr. Luther Warren, viool (Verenigde Staten van Amerika / Canada)

Luther Warren playing.jpg
Luther Warren playing.jpg

De Canadese violist Luther Warren (1995) begon op 6-jarige leeftijd met vioolspelen. Zijn eerste lessen kreeg hij van Sharon Osterhouse en Cheryl Minor Stewart. Hij studeerde bij Mimi Zweig aan de Indiana University Jacobs School of Music (2011-2014). In dezelfde periode volgde hij daarnaast ook lessen bij Steven Coppes en Erin Keefe. Momenteel studeert hij bij Miriam Fried aan het New England Conservatory of Music (2014-2018). In Minneapolis won Luther de 1ste prijs bij The Schubert Club Young Artist Competition ’12 en bij de Thursday Musical Young Artist Competition ’13. In Minneapolis speelde hij een belangrijk recital; op het programma stonden werken van Bach, Schumann, Stravinsky/Dushkin, Ruders, Sibelius. Dit jaar was hij te beluisteren in Pierce Recital Hall waar hij werken speelde van Schubert, Bach, Auerbach, Brahms. In zijn woonplaats was hij solist met de Minnetonka Symphony Orchestra - Vioolconcert van Tchaikovsky en met de Minnesota Youth Symphony bracht hij het Vioolconcert van Mendelssohn ten gehore.
Luther was te beluisteren op Minnesota Public Radio en National radio From the Top. Hij nam deel aan vele festivals en volgde masterclasses bij professoren, coaches en dirigenten. Deze zomer volgt Luther masterclasses bij professor Krzysztof Wegrzyn en professor Pierre Amoyal.

Sibelius - Violin Concerto in D minor, Op. 47 - I. Allegro moderatoview or listen media
Brahms - Violin Sonata No. 1 in G major, Op. 78 (live recital performance)view or listen media
Bach - Partita in D minor - 3. Sarabandeview or listen media

Ms. Malwina Musiol, piano (Polen)

Malwina Musiol.jpg
Malwina Musiol.jpg

De Poolse pianiste Malwina Musiol (1990) begon op 5-jarige leeftijd met pianospelen. Haar eerste lessen kreeg ze aan de muziekschool in Jastrzębie-Zdrój van Marek Pala. Haar Master of Arts Diploma behaalde Malwina in 2014 aan de Academy of Music in Krakau waar ze studeerde bij Miroslaw Herbowski. Vervolgens studeerde ze aan de Haute Ecole de musique Genève in de klas van Gottlieb Wallisch; ze behaalde haar Master of Performance in 2016. Momenteel studeert ze aldaar in de klas van Paul Coker; ze verwacht haar Pedogogy Master in 2019 te behalen. In 2016 won Malwina de Georges Cziffra Award in Wenen en behaalde ze de 3de prijs bij de ‘ISCHIA’ International Piano Competition. Dit jaar gaf Malwina belangrijke pianorecitals in Neuchâtel - Concert for Jean Tanner Foundation, Concert for Lyceum Club de Neuchâtel en in Saint-Blaisse. In de jaren hieraan voorafgaand was ze zowel als solist als in kamermuziekverband te beluisteren in vele zalen in Polen, Italië, Oekraïne, Spanje, Oostenrijk, Denemarken en Zwitserland. Malwina volgt deze zomer masterclasses bij professor Claudio Martinéz.

Johannes Brahms/George Cziffra - 2 Hungarian Dances no. 5 and no. 6view or listen media
Carl Vine - Piano Sonata no. 1 - 2nd movementview or listen media
Enrique Granados - Allegro de concierto op. 46view or listen media

Ms. Marilies Guschlbauer, cello (Oostenrijk)

Marilies Guschlbauer Photo Shirley Suarez.jpg
Marilies Guschlbauer Photo Shirley Suarez.jpg

De Oostenrijkse celliste Marilies Guschlbauer (1994) begon op 6-jarige leeftijd met cellospelen.
Haar reeds voortreffelijke gevoelige toon en geluid ontwikkelt zij momenteel aan het Mozarteum in Salzburg bij Clemens Hagen. In 2016 maakte ze haar debuut met het Noord Duits Philharmonic Rostock onder begeleiding van dirigent Wojciech Rajski. Op zeer jonge leeftijd deed ze eerste ervaringen als solist op tijdens optredens met de Young Viennese Soloists en het kamerorkest Allegra Moldo. Marilies is een gepassioneerd kamermusicus en vormde formaties als Elegia Piano Trio, the Sandor Vegh kamerorkest, het Duo Guschlbauer-Park en the Young Viennese Soloists.
Als celliste trad ze op in vele internationale zalen, waaronder Musikverein Vienna, Viennese Konzerthaus, Mozarteum Salzburg, Teatro Peón Contreras. Sinds 2004 was ze zes maal eerste laureaat van “Prima la Music” young musicals competition en won ze vele awards (ESTA-Prize 2010, INÖK-Sonderpreis, Manhattan International Music Competition, International Cello Competition Liezen) en scholarships (Josef Messner Scholarship 2010, “Musik & Jugend” Foundation van de International muziekacademie van het Vorstendom Liechtenstein).
Deze zomer volgt Marilies masterclasses bij professor Reinhard Latzko.

http://www.mariliesguschlbauer.com/de/8-2/

Schumann cello concerto in a-minor, op. 129Marilies Guschlbauer, Cello Wojciech Rajski Norddeutsche Philharmonie Rostock Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, 25.08.2016view or listen media
Mendelssohn Cello Sonata No.2 - 3rd mov.Marilies Guschlbauer, Cello Ilya Maximov, Piano Felix Mendelssohn - Cello sonata no. 2 in D major, op. 58 4th movement - Molto allegro e vivace Salzburg, Solitär January 2016view or listen media
G.Cassado: Suite for cello solo, 3. Intermezzo e danza finaleMarilies Guschlbauer, cello Stadtmuseum Wr. Neustadt, 16.11.2016 live recordingview or listen media

Ms. Marina Staneva, piano (Bulgarije)

De Bulgaarse pianiste Marina Staneva (1992) begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Haar eerste lessen volgde ze aan de National School of Arts in Varna - Bulgarije bij Eli Chorbajiiska. Vervolgens studeerde Marina aan de National Academy of Music Pancho Vladigerov in de klas van Stella Dimitrova-Maystorova en Aliya Chernaev; ze behaalde haar Bachelor in Piano Performance in 2015. In het academisch jaar 2014/2015 studeerde ze met behulp van een Erasmus subsidie aan het Conservatory Arrigo Pedrollo in Vicenza bij Marco Tezza. Momenteel studeert ze aan de Guildhall School of Music bij Philip Jenkins. In 2016 behaalde Marina de finale van de Glass Seller’s Beethoven Piano Prize in Londen. In 2015 won ze de 2de prijs bij de International Piano Competition Airola in Italië. In maart was Marina te beluisteren in de 1901 Arts Club, waar ze werken speelde van Beethoven en Rachmaninov. In 2016 trad ze op in de Russian Embassy Concert Hall - Liszt Piano Festival, in de Milton Court Concert Hall stonden Mozart, Rachmaninov en Bartok op het programma. Deze zomer volgt Marina masterclasses bij professor Pavel Gililov.

http://www.marinastaneva.com

Mozart - Fantasy in c minorview or listen media
Rachmaninov - Morceaux de fantaisie op. 3 - No 1 and 2view or listen media
naar begin pagina

Ms. Marion Platero, cello (Frankrijk)

Marion Platero.jpg
Marion Platero.jpg

De Franse celliste Marion Platero (1989) begon op 7-jarige leeftijd met cellospelen. Ze startte haar studietijd aan het conservatorium in haar woonplaats Bayonne in de klas van Jacques Doué. Vervolgens studeerde ze aan het National Superior Conservatoire de Music in Parijs, ‘’Encuentro y Academia de Santander, de Escuelea Reina Sofia in Madrid en de Louis Vuitton Foundation bij Gautier Capuçon in Parijs. In 2014 ontving Marion uit handen van Koningin Sofia de prijs voor de beste cellostudent van haar klas. Momenteel studeert ze aan het Mozarteum in Salzburg bij Clemens Hagen - het postgraduate programma. Ze won de 2de prijs bij ‘Primer palau’ Competition 2015 in Spanje en de 2de prijs bij International Music Competition FLAME 2008 in Parijs. In Salle Cortot gaf ze een recital cello/piano waar ze werken speelde van Brahms, Debussy en Chopin. Dit jaar trad ze op in Society General Banque; op het programma stonden werken van Debussy, Schubert en Brahms. Recent was ze solist bij het Bayonne Regional Orchestre o.l.v. Victorien van Oosten; ze brachten het Celloconcert van Schumann ten gehore. Deze zomer volgt Marion masterclasses bij professor Reinhard Latzko.

http://www.marionplatero.com

Brahms cello sonata n 2 op.99 Live concert fondation Louis vuitton, Parisview or listen media
Schumann cello concerto, op.129, A minor Live concert, Madrid Queen Sofia Collegeview or listen media
In the attached video, my performance starts at 48'47 minutes. Kol nidrei, Bruch Live concert at the foundation Louis Vuitton, with Gautier Capucon and the classe d'excellence de violoncelle'view or listen media

Ms. Mathilde Milwidsky, viool (Verenigd Koninkrijk)

Mathilde Milwidsky Photo David Kuzan.jpg
Mathilde Milwidsky Photo David Kuzan.jpg

De Britse violiste Mathilde Milwidsky (1994) begon op 6-jarige leeftijd met vioolspelen. Omschreven als ‘exceptioneel talent’ door de legendarische Maxim Vengerov. Ze studeerde aan het Royal College of Music, eerst bij Viktoria Grigoreva en David Takeno en vervolgens bij György Pauk, bij wie ze deze zomer haar bachelor behaalde met First Class Honours, de Regency Award, en Louise Child Memorial Prize voor de hoogst onderscheiden graduate student. Vanaf oktober gaat Mathilde studeren in de klas van Mi-kyung Lee aan de Hochschule für Musik und Theater München. Hoogtepunten als solist beleefde Mathilde met de uitvoering van Mozarts Vijfde vioolconcert in St. John’s Smith Square en de uitvoering van Arvo Pärt’s ‘Fratres’ op dezelfde locatie in aanwezigheid van de componist. Ze was live te beluisteren op BBC Radio 3, BBC Radio 4 en de BBC ONE Show en ontving invitaties voor Festivals als Cheltenham, Prussia Cove, East Neuk e.a. Ze won in 2017 het 65th Royal Overseas League String Competition en ze zal in juni meedingen naar de ‘Gold Medal’ in Cadogan Hall. In 2016 was Mathilde een van de 20 (uit 300) geselecteerde deelnemers om mee te doen aan de International Menuhin Competition. Mathilde volgt in de zomer lessen bij professor Pierre Amoyal.

http://www.mathildemilwidsky.com/

Nov 2016, University of Surrey Tonmeister Studiosview or listen media
Nov 2016, University of Surrey Tonmeister Studiosview or listen media
Nov 2016, University of Surrey Tonmeister Studiosview or listen media

Mr. Matthew Chen, cello (Verenigde Staten van Amerika)

Matthew Chen.jpg
Matthew Chen.jpg

De Amerikaanse cellist Matthew Chen (1995) begon op 5-jarige leeftijd met cellospelen. Zijn eerste lessen kreeg hij aan Oaks Christian High School in Westlake Village. Ook kreeg hij van zijn tiende tot zijn negentiende les van Ben Hong, eerste cellist van Los Angeles Philharmonic. Momenteel studeert Matthew voor zijn Bachelor of Music aan Juilliard School of Music bij Richard Aaron (2014 - 2016) en sinds vorig jaar bij Natasha Brofsky. Hij speelde Beethovens vierde Cellosonate en Bachs suite 3 in 2015 in de Morse Hall van Juilliard. In mei gaf hij een Piano Trio recital in de Morse Hall van Juilliard; zij brachten werken van Brahms, Beethoven en Shostakovich ten gehore. Matthew soleerde met het Conejo Valley Youth Orchestra met het Celloconcert van Haydn en met het Thousands Oaks Philharmonic Orchestra was hij als solist te beluisteren met de uitvoering van Celloconcert van Dvorak. Deze zomer volgt Matthew masterclasses bij professor Lluis Claret.

Part. 1 2017, The Juilliard School, Studio Recordingview or listen media
Part 2 2017, The Juilliard School, Studio Recordingview or listen media

Mr. Matyas Hotzi, cello (Hongarije)

Matyas Hotzi Photo Zoltan Nemet.jpg
Matyas Hotzi Photo Zoltan Nemet.jpg

De Hongaarse cellist Matyas Hotzi (1994) begon op 7-jarige leeftijd met cellospelen. Zijn eerste lessen kreeg hij aan de Béla Bartók Music School in Szombathely bij Cecília Pálköviné Békefi. Vervolgens studeerde hij in dezelfde stad aan de School of Arts bij Antal Pálkövi. Momenteel studeert Matyas aan de Franz Liszt Academy in de klas van Csaba Onczay. In 2010 won hij de 1ste prijs bij de Competition II for Strings. Bij de Janos Starker National Cello Competition XII won Matyas de 3de prijs. In 2015 won hij de 1ste prijs bij de David Popper International Cello Competition. Dit jaar gaf hij een kamermuziekconcert in ‘Elma Hall’ in Israel, met Balázs Fülei (oud-deelnemer TIHMS en nu professor aan de Franz Liszt Academy) zij brachten de Five sketches in sentimental mood van Andre Hajdu ten gehore en met Rio Shiloah speelde hij werken van Mozart. In de ‘Circle Hall’ in Szombathely speelde Matyas werken van Bach, Vajda, Faure, Brahms en Saint-Saens. Hij was solist met het Savaria Symphonic Orchestra, in 2013 stond het Celloconcert van Haydn op het programma en in 2014 het Celloconcert van Lalo.
Deze zomer volgt Matyas masterclasses bij de professoren Reinhard Latzko, Lluis Claret en Maria de Macedo.


Mr. Mehmet Yasemin, piano (Turkije)

Biografie Trio Hermias

Het Turkse Trio Hermias (2017) is een creatie van de drie jonge en belangrijke artiesten:
Mehmet Yasemin (viool), Nil Kocamangil (cello) en Eren Aydogan (piano), die reeds een internationale carrière opbouwden in hun individuele veld. Het trio kwam samen door hun gedeelde passie voor kamermuziek. Hun conservatoriumdocenten waren onder meer: Mehmet - Lukas David en Tibor Varga, Nil - Claus Kanngieser, Marc Coppey en Gautier Capucon, Eren - Yonty Salomon en Arie Varda.
Ze wonnen vele nationale en internationale prijzen, namen deel aan masterclasses waar zij de kans kregen samen te werken met belangrijke artiesten als Igor Oistrakh, Viktor Pikaizen (viool), Frans Helmerson, Gary Hoffman (cello), Stephen Kovachevich, Gary Hoffman (piano).
Individueel gaven ze concerten in wereldberoemde zalen als het Koninklijk Concertgebouw,
l’ Auditorium de Foundation Louis Vuitton Paris, Rosengarten Mannheim en traden ze als solist op met grote orkesten als het Detmolder Kammer Orchester, het Kurpfälziches Kammerorchester en het Istanbul State Symphony Orchestra. De leden van het trio werden uitgenodigd voor bijzondere festivals, zoals het Istanbul Music Festival en het Verbier Festival en ze traden op in vele plaatsten in Europa, Azië, Afrika en Amerika.
Hun repertoire is royaal gevarieerd van klassiek tot eigentijds. Het doel van hun samenwerking is om het grote kamermuziekrepertoire te promoten en te doorgronden en ze proberen te bewerkstelligen dat door hun unieke interpretatie hun publiek geraakt wordt en de muziek beter zal begrijpen. Trio Hermias volgt deze zomer masterclasses bij professor Pavel Gililov.

naar begin pagina

Ms. Melody Hsu, piano (Verenigde Staten van Amerika)

Melody Hsu Photo Joshua Y Kim.jpg
Melody Hsu Photo Joshua Y Kim.jpg

De Amerikaanse pianiste Melody Hsu (1998) begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen. Haar eerste lessen kreeg ze van Amy Huang en vervolgens van Erna Gulanyan aan het San Francisco Pre-College. Ze ontving vele topprijzen bij onder de CMTANC International Music Competition, de Menuhin-Dowling Competition en de US Open Music Competition. Melody maakte haar debuut in Carnegie Hall in 2012 als prijswinnaar van de AFAF Golden Era Romantic Competition. Ze won de 1ste prijs bij de CAPMT California State Competition ’12 en winnaar van het Junior Bach Festival 2014. Melody won de CMEA Concerto Competition en voerde Mendelssohn’s Capriccio Brilliant uit met het Lynbrook Symphony Orchestra. Ze nam deel aan het 2012 Schlern International Music Festival in Italië , waar ze studeerde bij Tamas Ungar en Tatiana Gerasimova. Andere festivals die zij bezocht waren tot nu toe het International Keyboard Institute and Festival in New York en het Bowdoin International Music Festival. Melody speelt ook viool en studeert bij Li Lin en Ron Waibel. Deze zomer volgt ze masterclasses bij professor Mikhail Voskresensky.

Frederic Chopin - Ballade No. 1 in g minor, Op. 23view or listen media
Sergei Prokofiev - Piano Sonata No. 3, Op. 28view or listen media
L.V. Beethoven - Piano Sonata No. 30, Op. 109view or listen media

Ms. Misako Mihara, piano (Japan)

De Japanse pianiste Misako Mihara (1989) begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen. In Japan studeerde ze bij Yuki Ninomiya en Izumi Komoriya aan het Toho Gakuen Music College. Momenteel studeert Misako aan het Mozarteum in Salzburg in de klas van Jacques Rouvier. Vorig jaar won ze 1ste prijzen bij de 12th Romanian International Music Competition + special prize, de Grand Prize Virtuoso ‘Salzburg’ International Music Competition en behaalde ze een medaille bij de 62nd Maria Canals International Competition. Misako speelde vele recitals in Japan en Europa; zo trad ze onder meer op in de Japanse ambassade in Berlijn - Chopin, Mendelssohn, Toru Takemitsu, in het Muziekinstrumenten Museum Berijn - Brahms, Ligeti en Prokovief, in de Französischer Dom Berlijn - Nocturne, Ballade, Sonata, all Chopin works. Vorig jaar soleerde Misako met het Japan Century Symphonic Orchestra o.l.v. Norichika Ilmori; zij voerden het Tweede pianoconcert van Rachmaninov uit. Deze zomer volgt Misako masterclasses bij professor Jacques Rouvier.

http://ameblo.jp/garnet-blume/ ( japanese only at this moment..)

Rachmaninov:Piano Sonata No.2 in B flat minor op.36view or listen media
Chopin:Ballade No.4 in F minor op.52view or listen media

Mr. Mishi Stern, viool (Australië)

Mishi Stern.jpg
Mishi Stern.jpg

De Australische violist Mishi Stern (1994) begon op 8-jarige leeftijd met vioolspelen. Hij groeide op in een klein plaatsje waar in 2009 de vooraanstaande viooldocent Vincent Edwards om ‘de hoek’ kwam wonen en hij ging bij hem studeren. In 2011 verhuisde Mishi naar Sydney waar hij werd geaccepteerd in de klas van Goetz Richter aan het Conservatorium. Momenteel studeert hij bij Alice Waten. In 2015 en 2016 nam Mishi deel aan de Estivo Chamber Music Summer School. Zijn laatste belangrijke recital speelde hij in november in de Verbruggen Hall van het Conservatorium, het programma was: Beethoven - Romance in G; Korngold - Concerto in D major; Bartok - Sonata for Violin and Piano no.2; Brophy - In the Room of the Saints for Violin and Darbuka (Egyptische drum). Vorig jaar trad hij ook op met de uitvoering van de G minor Violin Sonata van Bach tijdens een van de publieke lunchconcerten in het Conservatorium. In september trad Mishi op met het Ensemble Offspring met Steve Reich’s 'Eight Lines in Sydney'. Vorig jaar was Mishi concertmeester van het Conservatorium Modern Music Ensemble met wie hij werken speelde van Takemitsu, Benjamin en Reich. Deze zomer volgt Mishi Stern masterclasses bij professor Ulf Schneider.

J.S.Bach - Andante from Sonata No. 2 in A minor BVW 1003view or listen media
G. Benjamin - Lullaby for Lalit from 3 miniatures for Solo Violinview or listen media
S. Prokofiev - 1st Movement from Solo Sonataview or listen media

Mr. Nejc Kamplet, piano (Slovenië)

Nejc Kamplet Photo Andrej Petelinsek.jpg
Nejc Kamplet Photo Andrej Petelinsek.jpg

De Sloveense pianist Nejc Kamplet (1996) begon op 5-jarige leeftijd met pianospelen. Hij studeerde in 2013 af aan het Conservatory of Music Maribor in Slovenië, waar hij studeerde bij Casa Gerzelj Donaldson. Vervolgens ging hij studeren aan de University for Music and Performing Arts in Graz in de klas van Zuzana Niederdorfer.Momenteel zit Nejc in het derde jaar van de Bacheloropleiding. Hij won vele prijzen in Internationale en Nationale Competities; zo won hij in 2016 de 2de prijs bij de 15th Ettlingen International Compettion en de 1ste prijs bij de 4th Euregio Piano Award in Geilenkichen en bij de 6th Youth Piano Award, cat. D in Rome. In november trad Nejc op in de Concert Hall of Slovak Philharmonic in Bratislava en in Vilnius in Litouwen. Op het programma stonden Haydn - Sonate in D major: allegro-adagio-menuet, Chopin - Sonata no.3 en Liszt - Mephisto Walz No. 1. Zijn meest recente optreden als solist was dit jaar in China waar hij soleerde met het Wuhan Philharmonic Orchestra met het Eerste Pianoconcert van Beethoven. Nejc volgt deze zomer masterclasses bij professor Mikhail Voskresensky.

https://www.facebook.com/nejc.kamplet

1. F. Liszt, Mephisto waltz no. 1, S 514view or listen media
1. J. Haydn, Sonata in D major Hob. XVI/33 - Allegro - Adagio - Menuet 2. S. Rachmaninov, prelude op. 32, no. 12 3. F. Chopin, Sonata no. 3, op. 58 in B minor, - Allegro maestoso - Scherzo. Molto vivace - Largo - Finale: Presto non tanto; Agitatview or listen media

Ms. Nil Kocamangil, cello (Turkije)

Nil Kocamangil Photographer Nitsa Cukurel.jpg
Nil Kocamangil Photographer Nitsa Cukurel.jpg

Biografie Trio Hermias

Het Turkse Trio Hermias (2017) is een creatie van de drie jonge en belangrijke artiesten
Mehmet Yasemin (viool), Nil Kocamangil (cello) en Eren Aydogan (piano), die reeds een internationale carrière opbouwden in hun individuele veld. Het trio kwam samen door hun gedeelde passie voor kamermuziek. Hun conservatoriumdocenten waren onder meer Mehmet - Lukas David, Tibor Varga; Nil - Claus Kanngieser, Marc Coppey, Gautier Capucon; Eren - Yonty Salomon, Arie Varda. Ze wonnen vele nationale en internationale prijzen, namen deel aan masterclasses waar zij de kans kregen samen te werken met belangrijke artiesten als Igor Oistrakh, Viktor Pikaizen (viool), Frans Helmerson, Gary Hoffman (cello), Stephen Kovachevich, Gary Hoffman (piano).
Individueel gaven ze concerten in wereldberoemde zalen als het Koninklijk Concertgebouw,
l’ Auditorium de Foundation Louis Vuitton Paris en Rosengarten Mannheim en ze traden op als solist met grote orkesten als het Detmolder Kammer Orchester, Kurpfälziches Kammerorchester en Istanbul State Symphony Orchestra. De leden van het trio werden uitgenodigd voor bijzondere festivals, zoals het “Istanbul Music Festival”, “Verbier Festival” en traden op in vele plaatsten in Europa, Azië, Afrika en Amerika.
Hun repertoire is royaal gevarieerd van klassiek tot eigentijds. Het doel van hun samenwerking is om het grote kamermuziekrepertoire te promoten en te doorgronden en ze proberen te bewerkstelligen dat door hun unieke interpretatie hun publiek geraakt wordt en de muziek beter zal begrijpen. Trio Hermias volgt deze zomer masterclasses bij professor Pavel Gililov.

http://www.nilkocamangil.com

S. Rachmaninov, Sonata for Cello and Piano Op.19 -Andanteview or listen media
J.S. Bach, Suit for Cello No.3 C Major BWV 1009 -Preludeview or listen media
naar begin pagina

Ms. Orsolya Soós, viool (Hongarije)

Capriccio Quartet Photo Mate Kerges.jpg
Capriccio Quartet Photo Mate Kerges.jpg

Bio Capriccio Quartet

Het Capriccio kwartet is opgericht in Boedapest, 2015. In die tijd waren de vier oprichters van het kwartet student aan de Liszt Academy of Music in Boedapest. Eerder speelden zij samen in verschillende andere kamermuziekensembles, maar uiteindelijk bleek de huidige samenstelling de beste combinatie om zich te uiten. Momenteel werkt Bernadette Biczó (eerste viool) samen met András Keller in het Concerto Budapest Symphonic Orchestra. Orsolya Soós (tweede viool) rondde recent haar Art Master studie af aan de Liszt Academy. Anna Rovó (altviool) speelt in het Hungarian National State Opera House’s Orchestra en Ramóna Rádli (cello) studeert nog voor haar Art Master aan de Liszt Academy. Het kwartet krijgt les van Judit Szabó, celliste van het beroemde Keller Quartet. Zij volgden masterclasses bij János Rolla, Ádám Banda, Anne Søe, Kristóf Baráti, Gábor Takács-Nagy, Barnabás Kelemen, Márta Gulyás, Katalin Sebestyén en namen deel aan de Ligeti masterclass in Boedapest deze zomer. Hun repertoire omvat werk van de Barokperiode tot hedendaagse muziek. Het Kwartet volgt deze zomer masterclasses bij professor Lluis Claret.


Mr. Paul Yuji Marignan, piano (Frankrijk)

Paul Yuji Marignan.jpg
Paul Yuji Marignan.jpg

De Franse pianist Paul Yuji Marignan (1996) begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen. Hij kreeg zijn eerste lessen in de voorbereidingsklas van het Conservatory of Saint Maur des fosses bij Mr. Pallottini. Vervolgens studeerde Paul aan het Conservatory of Bordeaux bij Mr. N’Kaoua en het Superior Conservatory of Strasbourg bij Mme. Lin. Momenteel is hij aangenomen in de klas van Amy Lin aan de Académie Internationale de Musique de Tignes. In december was hij te beluisteren in Bordeaux; het programma was Bach - prélude et fugue, Chopin - étude op.25 n.10, Schumann - Variarions Abegg en Rachmaninov - sonate n.2 en Prelude op 32n.10. Paul volgt deze zomer masterclasses bij professor Boris Berman.

2013 concerts seasonview or listen media

Mr. Pieter de Koe, cello (Nederland)

Pieter de Koe.jpg
Pieter de Koe.jpg

De Nederlandse cellist Pieter de Koe (1994) was vier toen hij zijn eerste cellolessen ontving. Sinds 2012 is Pieter student van Michel Strauss en van Jan Ype Nota aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar hij tevens zijn bacheloropleiding doet. Daarvoor was hij lid van de Fancy Fiddlers en ontving hij lessen van Monique Bartels aan het conservatorium van Amsterdam.
Pieter was respectievelijk prijswinnaar bij het IPMC, Prinses Christina Concours, SJMN en won de Domestica Rotterdam prijs. Hij soleerde in de Laurenskerk Rotterdam onder andere met concerten van C.P.E. Bach - Celloconcerto in A groot en Vivaldi’s dubbelconcert. Als gedreven kamermuziekmusicus is Pieter de cellist van het Animato Kwartet en het Arkovsky sextet. Het Animato Kwartet ontving onder andere een prijs in Sala São Paulo, met het predikaat Artistieke Excellentie, voor zijn bijzondere prestaties en stond in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Naast het gebruikelijke repertoire werkt Pieter veel via improvisatie. Zo speelt hij in het improvisatie-ensemble Damu, toerde hij met de door hem geïnitieerde voorstelling ‘wonder, to wonder' en werkt hij samen met dansers en componisten in cross-art projecten. Pieter volgt deze zomer masterclasses bij professor Reinhard Latzko.

http://pieterdekoe.nl/

Debussy Cello Sonataview or listen media
Haydn C Major Concertoview or listen media
Dvorak Quartet, Animato Kwartetview or listen media

Ms. Polina Krasovskaya, viool (Rusland)

Trio Sensibility Photographer Anastasia Kanaeva.jpg
Trio Sensibility Photographer Anastasia Kanaeva.jpg

Het Russische Trio Sensibility bestaat uit violiste Polina Krasovskaya (1995), celliste Daria Zemskaya (1992) en pianist Andrei Reshnetik (1994). Na eerder ieder afzonderlijk aan het Conservatorium van St.Petersburg gestudeerd te hebben, studeren ze nu als trio bij Inga Dzekster. In 2015 was het Trio laureaat van de International Competition of Maria Yudina and T. Gaidamovich International Competition. Dankzij het fonds Gartow nam het Trio deel aan het 27th Summer Music Festival in Upper Nagold Valley en aan Marktoberdorf International Summer Academy for young artists. Ook namen zij deel aan Kloster Frenswegen International Academy of Chamber Music met de professoren Stephan Metz (cello) en Peter Nagy (piano). In november 2016 nam het Trio deel aan een masterclass van Christopher Hinteruber (Altenberg Trio). Het ensemble trad veelvuldig op in St. Petersburg en in vele Europese steden. Onder de laatste sprankelende optredens waren concerten in de kamermuziekzaal van Stravinsky, het nieuwe podium van het Marinsky Theater, een concert in het St. Petersburg Staatsconservatorium, en in januari 2017 een optreden in de Concertzaal genoemd naar Manuel de Falla in het Koninklijk Conservatorium van Madrid.In 2015 en 2016 nam het Trio deel aan TIHMS en studeerde het bij professoren als Ulf Schneider, Elen Korver, Lluis Claret en anderen.

Shostakovich Trio op.8 21.01.2015 Mariinsky theatre, Stravinsky Concert hallview or listen media

Ms. Qilin Sun, piano (China)

De Chinese pianiste Qilin Sun (1996) ontving vele prijzen en eervolle vermeldingen, waaronder de 1ste prijs - Xing Hai Cup National Youth Piano Competition in Beijing, de 2de prijs - China Wen Hua Award National Piano Competition en de 1ste prijs - Sichuan Division of the 5th Asian Piano Competition in Hong Kong. De laatste jaren gaf Qilin vele solorecitals in Azië, Europa en de Verenigde Staten. Ze soleerde bij vele orkesten, zoals Calgary Philarmonic Orchestra en het Sichuan Philarmonic Orchestra. In 2008 en 2010 ontving Qilin een scholarship voor speciaal talent van de YAMAHA Corporation. Ze nam deel aan grote muziekfestivals waaronder Chinese-American International Piano Institute, Beijing International Piano Festival, Morningside Music bridge in Canada, Aspen Music Festival, Holland Music Festival. Ze soleerde met het Sichuan Conservatory Philarmonic met het Pianoconcert van Mozart. Qilin begon op 3-jarige leeftijd met pianospelen. Ze studeerde met de hoogste score af aan het Sichuan Conservatory. Momenteel studeert Qilin aan Juilliard School of Music. waar ze les kreeg van Matti Reakallio en momenteel van Yehoved Kaplinsky. In 2016 werd ze lid van ‘The Altezzo Piano Trio’, een hoog aangeschreven kamermuziekensemble dat regelmatig optreedt in New York. Deze zomer volgt Qilin masterclasses bij professor Boris Berman.

naar begin pagina

Ms. Rachel Ostler, viool (Verenigde Staten van Amerika)

Rachel Ostler.jpg
Rachel Ostler.jpg

De Amerikaanse violiste Rachel Ostler (1992) begon op 2-jarige leeftijd met vioolspelen. Haar eerste lessen kreeg ze van Sachiko Mori (1994-2005). De volgende 5 jaar studeerde ze bij Thomas Moore aan New World Conservatory and High School. Vervolgens studeerde ze aan Brigham Young University bij Monte Belknap. Van 2014 tot 2016 werd ze begeleid voor haar Master-of- Music-diploma door Robert Lipsett aan de Colburn University. Momenteel studeert Rachel bij Anu Kavafian aan Yale School of Music. Rachel was zeer succesvol bij verscheidene competities, ze won eerste prijzen bij de Aspen Concerto Competition, American Youth Symphony Concerto Competition en Rio Hondo Symphony Concerto Competition. Rachel was reeds vele malen te beluisteren in solorecitals. De meest recente optredens waren in New Haven - werken van Max Reger, Richard Strauss, Bartok en Kreisler/Albeniz en haar Master Recital in Colburn University - Bach, Beethoven, Mozart en Jens Hubay. Als solist staat ze ook regelmatig op het podium met orkesten: dit jaar speelde ze het Vioolconcert van Beethoven samen met de Culver City Symphony en bracht ze het Vioolconcert van Korngold ten gehore met de American Youth Symphony. Deze zomer volgt Rachel masterclasses bij professor Krzysztof Wegrzyn.

Korngold Violin Concerto, 1st Movementview or listen media
Strauss Violin Sonata in E-flat Majorview or listen media
Bach A minor Sonata, Andanteview or listen media

Mr. Rafal Mokrzycki, piano (Polen)

Rafal Mokrzycki.jpg
Rafal Mokrzycki.jpg

Rafal Mokrzycki (1991) is een Poolse pianist; hij begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Hij is winnaar van de Valletta International Piano Competition 2017 in Malta. Hij werd beloond op vele Nationale en Internationale Competities: de International Academic Music Competition 2014 in Letland, de Szymanowski in Memoriam Piano Competition 2009 in Warschau en de West-Pomeranian Piano Competition 2009 in Szczecin - Polen. Rafal behaalde ook de halve finale van de Jeunesses International Music Competition in Boekarest en de Brahms Wettbewerb in Pörtschach - Oostenrijk. Hij studeerde met eer af aan de Zenon Brzewski Music School in Warschau, waar hij werkte met Elżbieta Karás-Krasztel. Vervolgens studeerde hij af aan de Frederic Chopin University of Music in Warschau, waar Rafal studeerde in de piano-klas van Jerzy Sterczyński en in de kamermuziek-klas van Barbara Halska en Katerzyna Jankowska-Borzykowska. Momenteel volgt hij een post-doctorale studie aan de University of Music and Performing Arts in Wenen bij Avedis Kouyoumdjian. Hij trad op als solist en kamermusicus in vele zalen in Warschau en Wroclaw en met Opole Philharmonic (Polen) en Lviv Philharmonic (Oekraïne). Zijn brede repertoire beslaat werken van barok tot hedendaagse muziek. Deze zomer volgt Rafal masterclasses bij professor Claudio Martínez Mehner.

http://www.rafalmokrzycki.com/


Mr. Ramon van Engelenhoven, piano (Nederland)

Ramon van Engelenhoven Photo Duco de Vries 2017.jpg
Ramon van Engelenhoven Photo Duco de Vries 2017.jpg

Ramon van Engelenhoven (1995) studeert piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters. Hij begon op zesjarige leeftijd met pianospelen en volgde zijn eerste lessen bij Henri Struiwig in Hoorn. In 2004 studeerde hij een jaar bij Marlies van Gent aan de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Van 2005 tot 2013 studeerde hij bij Eric Noya in Hoorn. In 2012 won hij in het Concertgebouw te Amsterdam de eerste prijs bij het Internationaal Steinway Pianoconcours in de leeftijdscategorie 14 t/m 16 jaar. Hierna mocht hij Nederland vertegenwoordigen tijdens het Internationaal Steinway Festival 2012 in Hamburg, met als hoogtepunt een optreden aldaar in de Laeiszhalle. In 2013 won Ramon de 1ste prijs bij het Prinses Christina Concours en in 2015 won hij de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours, waar hij met het Noord-Nederlands Orkest het vijfde pianoconcert van Prokofiev vertolkte. Bovendien ontving hij daar als allereerste laureaat de ‘Grand Prix Youri Egorov’, een prijs die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale potentie. Dankzij deze prijs zal hij een optreden geven met het Mariinsky orkest o.l.v. Valery Gergiev in Sint Petersburg. Deze zomer volgt Ramon masterclasses bij professor Boris Berman.

http://www.ramonvanengelenhoven.nl/


Ms. Ramóna Rádli, cello (Hongarije)

Capriccio Quartet Photo Mate Kerges.jpg
Capriccio Quartet Photo Mate Kerges.jpg

Bio Capriccio Quartet

Het Capriccio kwartet is opgericht in Boedapest in 2015. In die tijd waren de vier oprichters van het kwartet student aan de Liszt Academy of Music in Boedapest. Eerder speelden zij samen in verschillende andere kamermuziekensembles, maar uiteindelijk bleek de huidige samenstelling de beste combinatie om zich te uiten. Momenteel werkt Bernadette Biczó (eerste viool) samen met András Keller in het Concerto Budapest Symphonic Orchestra, Orsolya Soós (tweede viool) rondde recent haar Art Master studie af aan de Liszt Academy. Anna Rovó (altviool) speelt in het Hungarian National State Opera House’s Orchestra en Ramóna Rádli (cello) studeert nog voor haar Art Master aan de Liszt Academy. Het kwartet krijgt les van Judit Szabó, celliste van het beroemde Keller Quartet. Zij volgden masterclasses bij János Rolla, Ádám Banda, Anne Søe, Kristóf Baráti, Gábor Takács-Nagy, Barnabás Kelemen, Márta Gulyás, Katalin Sebestyén en namen deel aan de Ligeti masterclass in Boedapest deze zomer. Hun repertoire omvat werk van de Barokperiode tot hedendaagse muziek. Het Kwartet volgt deze zomer masterclasses bij professor Lluis Claret.


Mr. Rolando Valdés, piano (Mexico / Duitsland)

Rolando Valdes.jpg
Rolando Valdes.jpg

De Mexicaanse pianist Rolando Valdes (1990) begon op 5-jarige leeftijd met pianospelen. Hij ontving zijn Bachelor graad aan de Universiteit of Music in Mexico City, waar hij studeerde bij Eduardo Arzate. Hij was winnaar van de belangrijkste competities in Mexico en emigreerde in 2011 naar Duitsland, waar hij studeerde bij Balázs Szokolay; bij hem studeert hij nu voor zijn Master in kamermuziek aan de Hochschule für Musik Franz Liszt in Weimar. In Mexico gaf hij meer dan 100 concerten in 15 verschillende steden en speelde onder meer met het Yucatan Symphony Orchestra, Nuevo León Symphony Orchestra. In Duitsland maakte Rolando zijn debuut met de Jenear Philharmonie in 2012; op het programma stond Rachmaninovs Rhapsodie on a theme of Paganini.
In Europa speelde hij zijn meest recente recital in Warschau met zijn Pianotrio. In Brugg (Zwitserland) gaf hij een recital met klarinettist Moritz Roealcke. In 2015 behaalde Rolando de finale van de Conducting Competition Hans von Bülow, waar hij zowel speelde als dirigeerde met het beroemde orkest van de Meininger Philharmonie. Deze zomer volgt Rolando masterclasses bij professor Claudio Martínez Mehner.

Chopin concerto No.1 first movementview or listen media
Ligeti etude Nr. 4 Fanfaresview or listen media
Brahms Trio No. 1 Op. 8view or listen media
naar begin pagina

Mr. Ryan Drucker, piano (Verenigd Koninkrijk)

Ryan Drucker.jpg
Ryan Drucker.jpg

De Belgische pianist Ryan Drucker (1993) begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Sinds zijn optreden in Wigmore Hall op 16-jarige leeftijd, speelde Ryan in beroemde zalen in het UK, Canada, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Zwitserland. Momenteel studeert hij aan de Guildhall School of Music bij Ronan O’Hara en Martin Roscoe. Bij zijn laatste recital voor zijn Bachelor ontving hij de Alfred Clay Scholarship omdat hij het hoogste cijfer behaalde. Vervolgens behaalde hij zijn Bachelor met eer aan het Royal Northern College of Music (RNCM). Tevens won Ryan de RNCM Piano Recital Prize en de RNCM Concerto Competition. Hierop volgend speelde hij het Eerste Pianoconcert van Tchaikovsky met het RCNM Symphony Orchestra in Bridgewater Hall in Manchester. Tevens won hij de 1ste prijs in de Mark Ray Memorial Prize, de Chopin Prize, de Shirley Catteral Award en de Marjorie Clementi Memorial Award. In de Schotse Competitie Moray Piano Competition 2012 won hij de 2de prijs. Hij ontving de Yehudi Menuhin English speaking Union Scholarship met als gevolg dat hij deelnam aan de prestigieuze Masterclass International series at Banff Arts Centre in Canada in de zomer van 2014. Deze zomer volgt Ryan masterclasses bij professor Jacques Rouvier.

https://www.ryandrucker.co.uk

Franck: Prelude Chorale et Fugueview or listen media
Liszt: Rigoletto Paraphraseview or listen media

Ms. Sabina Oprea, piano (Roemenië)

Sabina Oprea.jpg
Sabina Oprea.jpg

De Roemeense pianiste Sabina Oprea (1993) begon op 5-jarige leeftijd met pianospelen. Haar eerste lessen kreeg ze van 1999-2011 aan National College of Arts, Constanta (Roemenië) bij
Alina Deleanu. Vervolgens studeerde Sabina bij Daniel Goiti aan Gheorghe Dima Academy of Music, Cluj (Bachelor of Music 2015). Momenteel studeert ze in de Master of Music class in Piano Performance aan de Sibelius Academy in Helsinki bij Hui Ying Liu Tawaststjerna/Juhani Lagerspetz. Sabina trad veelvuldig op in Roemenië en Finland; zo was ze te beluisteren in de TNOB Foyer Hall in Constanta, waar ze werken speelde van Bach, Beethoven, Chopin, Enescu en Silvestri; hetzelfde programma speelde ze in Cluj in de Studio Hall van de Gheorghe Dima Music Academy. Dit jaar trad ze op in de Wegelius Hall van de Sibelius Academy en bracht ze werken van Mozart; Chopin en Stravinsky/Agosti ten gehore. Vorig jaar speelde Sabina het 1ste Pianoconcert van Chopin met respectievelijk het TNOB Orchestre of Constanta; het Mihail Jora Philharmonic Orchestra en het Botosani Philharmonic Orchestra. Deze zomer volgt Sabina masterclasses bij professor Claudio Martínez Mehner.

Chopin Piano Concerto no.1 op.11 in e minor ”Mihail Jora” Philharmonic Orchestra Bacau Conductor: Ovidiu Balan Soloist: Sabina Opreaview or listen media

Ms. Sarah Mittelbach, viool (Duitsland)

Sarah Mittelbach Photo Petra Schiessel.jpg
Sarah Mittelbach Photo Petra Schiessel.jpg

De Duitse violiste Sarah Mittelbach (1996) begon op 5-jarige leeftijd met vioolspelen. Ze kreeg privélessen van Evelyne Trauer (2001-2008), Sonja Korkeala (2008-2011) en Michael Friedrich (2011-2015). Sinds 2015 studeert Sarah bij Linus Roth. In 2014 speelde ze een belangrijk solorecital in de Great Hall, Ludwig-Maximilians-University Munich waar ze Sarasates Zigeunerweisen ten gehore bracht. Vorig jaar speelde ze in het kader van TIHMS een concert in de Ruïnekerk in Bergen; op het programma stonden werken van Bach en Chausson. Eerder volgde ze Masterclasses bij Conrad von der Goltz in 2010, bij Ingolf Turban in 2014 en bij Elisabeth Kufferath in 2015. Sarah volgt deze zomer bij TIHMS net als vorig jaar masterclasses bij professor Krzystof Wegrzyn.


Ms. Sarina Zhang, piano (Verenigde Staten van Amerika / Canada)

Sarina Zhang.jpg
Sarina Zhang.jpg

De Canadese pianiste Sarina Zhang (1995) begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen. Haar eerste lessen kreeg ze van Tatiana Stignev en Zitta Zohar. Sinds 2007 volgt Sarina lessen aan de Pre-College Division of Juilliard, waar ze begeleid werd door Yohoved Kaplinsky. Momenteel studeert ze voor haar Bachelor Diploma bij hem en sinds vorig jaar ook bij Hung-Kuan Chen aan Juilliard School of Music. In december won Sarina de 1ste prijs bij de Juilliard Piano Competition, wat resulteerde in een optreden met het Juilliard Orkest in de Alice Tully Hall; zij brachten het Pianoconcert van Schumann ten gehore. In 2014 won ze wederom de 1ste prijs tijdens het Aspen Music Festival & School Concerto Competition. In maart speelde Sarina werken van Mozart, Schumann, Schubert en Dutileux op haar Graduation Recital in de Recital Hall op Juilliard. Tijdens het Miami International Piano Festival 2015 stonden op haar programma: Kapustin - Concert etude No.6, Rachmaninov - Etudes Tableaux, Op. 33 en Chopin - Scherzo No.4. Sarina speelt ook cello en volgt op Juilliard lessen bij Richard Aaron en David Finckel. Sarina is een trotse ontvanger van de Kovner Fellowship aan Juilliard. Ze volgt deze zomer masterclasses bij professor Boris Berman en professor Balázs Szokolay.

Mozart Piano Sonata in B-flat Major, K.333 1st and 2nd Movement (two separate links!!) Second link is here: https://www.dropbox.com/s/utt8cami5nsv84t/mozart2.mp3?dl=0view or listen media
Rachmaninoff Etudes-Tableaux Op. 33, No. 3,4,6 (three links) Second link: https://www.dropbox.com/s/ftf3kxgao2ypcsh/rach2.mp3?dl=0 Third link: https://www.dropbox.com/s/ivjm00hq5byy0f0/rach3.mp3?dl=0view or listen media

Ms. Satomi Chihara, piano (Japan / Nederland)

Satomi Chihara Photo Margarida de Amaral.jpg
Satomi Chihara Photo Margarida de Amaral.jpg

De Japanse pianiste Satomi Chihara (1996) begon op 3-jarige leeftijd met pianospelen. Haar eerste lessen kreeg ze aan de Toho Gakuen School of Music for children, waarna ze in 2011 ging studeren bij Nobutatsu Kawashima aan de Toho Gakuen Music High School. Momenteel studeert Satomi bij Willem Brons aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2015 won ze de 3de prijs in cat. 2 bij de YPF Piano Competition. Bij het Prinses Christina Concours won ze vorig jaar de 3de prijs in cat. 3. Naast vele recitals gespeeld te hebben in Japan, trad Satomi ook op in Nederland, onder meer in de Nieuwe kerk in Den Haag: Tchaikovsky Dumka opus 59 in c klein en in het Muziekcentrum in Enschede: Bach prelude en Fuga, Scriabin Sonata nr.2. Bij een huisconcert in Lelystad speelde ze Beethoven Sonate in Es groot opus 81a (Lebewohl sonate), Ravel Jeux d’eau, Una Baroque sur l’Ocean, Gaspard de la Nuit, Ondine.
Satomi volgt deze zomer masterclasses bij professor Claudio Martínez Mehner.

https://www.satomichihara.com/

November 18, 2015 in Bimhuis (Amsterdam), live recording, at YPF piano competition semi final.view or listen media
from 4:19 to 8:44. March 21, 2017 in Openbare Bibliotheek Amsterdam, live recording for Amsterdam FMview or listen media
naar begin pagina

Mr. Sebastian Salvaterra, piano (Frankrijk)

Sebastian Salvaterra Photographer unknown.jpg
Sebastian Salvaterra Photographer unknown.jpg

De Franse pianist Sebastian Salvaterra (1990) begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen. In 2009 behaalde hij zijn pianodiploma met een unanieme onderscheiding en een Gouden Medaille aan het Atheneum “Maria Callas” Conservatory in Athene, waar hij studeerde in de klas van Alla Halapsis. Vervolgens studeerde Sebastian bij hem aan de University of Indianapolis (Athens Campus) - Bachelor Piano Performance ’Summa Cum Laude’ (’07-’11). Momenteel studeert hij bij Jacques Rouvier aan het Mozarteum in Salzburg. In 2009 won hij de 1ste prijs bij de International Music festival Competition in Mytilini (Gr), en in 2010 won hij de 3de prijs bij de International Alexander Scriabin Piano Competition. Sebastian won zeer recent de derde prijs bij de IKIF International Piano Competition in New York. Hij werd uitgenodigd door de Vladimir Spivakov Foundation om te spelen in het Roerich Museum (Moskou) - Mozart, Beethoven, Liszt, Scriabin, Ravel. In de grote zaal van het Ethniko Odeio of Athens gaf hij een solorecital. Tevens soleert Sebastian ook met regelmaat bij orkesten; zo speelde hij het Pianoconcert van Bach met het Chamber Music Orchestra of Cholargos en met het National Chamber Orchestra of Kazakstan. Sebastian volgt deze zomer bij TIHMS masterclasses bij professor Mikhail Voskresensky.

http://www.sebastiansalvaterra.com


Ms. Sophie Wang, viool (Taiwan)

Sophie Wang Photo Neda Navaee.jpg
Sophie Wang Photo Neda Navaee.jpg

De Taiwanese violiste Sophie Wang (1999) begon op 5-jarige leeftijd met vioolspelen. Sophie schitterde op de internationale muziekpodia sinds haar debuut als 10-jarige in het Festspielhaus Baden-Baden. Ze verscheen in concertzalen als Konzerthaus Berlin, National Concert Hall Taipei, Kurhaus Baden-Baden e.a. Daarnaast werd ze onder meer uitgenodigd voor het Kronberg Academy Festival, Menuhin Gstaad Festival, Salzburger Kammermusikfestival.
In 2016 maakte Sophie haar debuut bij het SPANNUNGEN Heimbach Music Festival, dat geleid wordt door Lars Vogt. Andere hoogtepunten in 2016 waren haar debuut in Konzerthaus Berlin en haar debuut met het Zürcher Kammerorchester in Tonhalle Zürich en een recital in de National Concert Hall in Taipei. Als solist trad ze regelmatig op met het National Orchestra Taiwan en orkesten in Duitsland, Rusland en Italië. Na het winnen van de 1ste prijs bij de Louise Spohr Violin Competition in Weimar (2013) werd Sophie de eerste 1ste prijswinnaar van de International Violin Competition Andrea Postacchini Fermo (2014). Daarnaast won ze vele andere eerste prijzen.
Sophie studeert momenteel bij Pierre Amoyal aan het Mozarteum in Salzburg. Eerder studeerde ze bij Rainer Kussmaul, Igor Ozim, Boris Kuschnir en Nora Chastain. Deze zomer volgt ze masterclasses bij professor Pierre Amoyal.

https://www.sophiewang.de/

Sophie Wang performs Max Bruch's Violin Concerto No.1 G minor, op. 26view or listen media
N. Paganini : Caprice No.4 | Sophie Wangview or listen media
Ernst - 'The Last Rose of Summer' (Live Recording) | Sophie Wangview or listen media

Ms. Sophiko Simsive, piano (Duitsland / Verenigde Staten van Amerika)

Sophiko Simsive Photo Claire Huydts 2017.jpg
Sophiko Simsive Photo Claire Huydts 2017.jpg

De in Georgië geboren pianiste Sophiko Simsive (1991) kreeg haar eerste lessen op 3-jarige leeftijd van haar moeder. In 2003 werd ze ontdekt door dirigent Lev Markiz op het muziekgymnasium in Tbilisi, waar ze studeerde bij Maka Aladashvili en Alexander Garber. Sophiko werd in de herfst van 2007 op 15-jarige leeftijd toegelaten tot het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam als jongste leerling. Mila Baslavskaya begeleidde haar naar haar “Cum Laude’ Bachelor Diploma in 2012. Momenteel volgt Sophiko het Masterprogram bij Boris Berman aan Yale. Sophiko gaf vele solo- en kamermuziekrecitals in Europa en in de Verenigde Staten. Ze trad als solist op in festivals als het ‘Beethoven festival ’03’ in Bonn, het Canterbury Festival ’11 en werd uitgenodigd voor het “International Music Festival of Verbier’13”. In 2015 gaf Sophiko 11 solorecitals in Nederland als finalist van “Dutch Classical Talent” en trad ze met cellist Eduard Sistek op in de TIHMS New Masters on Tour. Met cellist Kian Soltani maakte ze haar debuut in Carnegie Hall. In januari gaf ze een serie concerten met violiste Amarins Wierdsma (TIHMS NMoT 2017) in Indonesië, georganiseerd door het “Erasmus Huis”.
Als finalist van de “Young Pianist Foundation Competition 2015” ontving Sophiko de publieksprijs en de prijs voor het verplichte werk. Sophiko volgt deze zomer bij TIHMS masterclasses bij professor Boris Berman.

https://www.facebook.com/sophikosimsive


Mr. Szymon Nehring, piano (Polen)

Szymon Nehring Photo Wojciech Grzedzinski.jpg
Szymon Nehring Photo Wojciech Grzedzinski.jpg

De Poolse pianist Szymon Nehring (1995) begon op 5-jarige leeftijd met pianospelen. Zijn eerste lessen volgde hij bij Olga Lazarska (2002-2013). Vervolgens studeerde hij aan de Music Academy in Bydgoszcz bij Stefan Wojtas. In september gaat Szymon studeren in de klas van Boris Berman aan Yale School of Music in Boston. Recente prestaties zijn het behalen van de 1ste prijs en twee speciale prijzen bij de Arthur Rubinstein in Memoriam Competition in Tel Aviv en zijn buitengewone optreden tijdens de 17th Fryderyk Chopin International Piano Competition in Warschau. Hij was de enige Pool die de finale haalde en ontving de publieksprijs en speciale prijs. Vervolgens kreeg hij vele uitnodigingen om op te treden in Polen en in het buitenland. Enkele van die recitals waren in Chili, tijdens het Festival Semanas Musicales - werken van Scarlatti, Mozart, Chopin, Szymanowski en Rachmaninov, in Nancy - All Chopin Recital en in Lodz, Polen - werken van Mozart; Chopin en Rachmaninov. Dit jaar soleerde hij met het Beethoven Academy Orchestra in China, het Elblag Chamber Orchestra in Polen en het Lebanese National Orchestra in Beirut; zij voerden het Derde Pianoconcert van Rachmaninov uit. Deze zomer volgt Szymon masterclasses bij professor Boris Berman.

http://www.szymonnehring.com

Chopin Concerto No. 1 Warsaw National Philharmonic Orchestra, Maestro Jacek Kaspszyk Final of the Chopin International Competitionview or listen media

Ms. Tianhong Yang, piano (China)

Tianhong Yang.jpg
Tianhong Yang.jpg

De Chinese pianiste Tianghong Yang (1991) begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen. Haar eerste lessen kreeg ze in China. In 2009 verhuisde ze naar het UK om te gaan studeren bij Richard McMahon aan het Royal Welsh College of Music and Drama in Cardiff. Vervolgens studeerde Tianghong een jaar aan de Escuela Superior de Music Reina Sofia bij Dmitry Bashkirov. Momenteel studeert ze zowel aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen als aan de Accademia Pianistica Internazionale Incontri Col Maestro; op deze twee opleidingen wordt Tianghong begeleid door Polina Leschenko en Boris Petrushansky. In 2016 won ze een 1ste prijs bij het Concours de Piano Liège en bij de EPTA Competition in België en een 2de prijs bij de Pianofriends Competition 2017. Tianghong bracht in 2012 het Derde Pianoconcert van Rachmaninov ten gehore in de David Hall in Cardiff. Ze volgt deze zomer masterclasses bij professor Boris Berman.

Bach Liszt Prelude and Fugue S 462view or listen media
Gounod Liszt Faust waltzview or listen media
Brahms Paganini Variation Book 2 Op.35view or listen media
naar begin pagina

Ms. Tracy Bu, viool (Verenigde Staten van Amerika)

Tracy Bu photo Xiang Zi.jpg
Tracy Bu photo Xiang Zi.jpg

De Amerikaanse violiste Tracy Bu (1992) begon op 13-jarige leeftijd met vioolspelen. Haar eerste lessen kreeg ze van Wewei Le en Kegong Zhang. In 2014 behaalde ze haar Bachelor of Music Diploma onder begeleiding van David Updegraff aan het Cleveland Institute of Music. Momenteel studeert ze in de Master of Music klas van Rudolf Koelman aan de Zürcher Hochschule der Künste. Vorig jaar bracht ze in Fortezza Vechia (It) de Vioolsonate van Franck ten gehore. Het Fanny Hensel String Quartet met Tracy als 1ste viool was te beluisteren in de Tonhalle in Zürich in mei van dit jaar. Tracy trad zeer regelmatig op als solist met orkest, recent speelde ze het Vioolconcert van Tchaikovsky met de Hunan Symphony, de Lanzhou Symphony en het Xiamen Philharmonic. Eerder speelde ze het Vioolconcert van Paganini met zowel de Wuhan Symphony als de Henan Symphony. Tracy volgt deze zomer masterclasses bij professor Ulf Schneider, professor Krzysztof Wegrzyn en professor Pierre Amoyal.

Franck Violin Sonata in A: I. Allegretto ben moderato II. Allegro III. Recitativo - Fantasiaview or listen media
Mozart Violin Concerto No. 5 in A, K.219: 1st mvmtview or listen media

Ms. Una Stanic, viool (Servië)

Una Stanic Photo Disnilend studio Belgrade.jpg
Una Stanic Photo Disnilend studio Belgrade.jpg

De Servische violiste Una Stanic (1997) begon op 5-jarige leeftijd met vioolspelen; daarnaast kreeg ze ook pianolessen. Op het moment studeert ze bij Pavel Vernikov aan het Conservatorium Wenen (Bachelor 2017) en aan de Universiteit voor Muziek en uitvoerende Kunsten Graz bij Vesna Stankovic-Moffatt (Bachelor 2017). Ze nam deel aan masterclasses van Pavel Vernikov, Zakhar Bron, Aaron Rosand e.a. Una won vele prijzen bij Nationale en Internationale Competities. Eerste prijzen won Una bij de International Violin Competition ‘Young talents with orchestra 2014’ in Milaan + publieksprijs; Dit leverde haar een optreden op met het Bacãu’Mikhail Jora’ Philarmonic Orchestra in 2015. Vorig jaar won ze de 2de prijs en 3 speciale prijzen bij International Jeunesses Musicale competition Belgrado 2016 en dit jaar won ze de 5de prijs International Vaclav Humi Violin Competition in Kroatië. Ze debuteerde met orkest op 9-jarige leeftijd in Belgrado, trad op in vele concertzalen in Europa en de USA. Ze is solist en Concertmeester van het ArtLinks’s Youth Chamber Orchestra en lid van het Vienna Chamber Orchestra. Una volgt deze zomer bij TIHMS masterclasses bij professor Krzysztof Wegrzyn.

Henry Wieniawski - Variation on an Original Theme, op.15 piano - Uki Ovaskainenview or listen media
Pablo de Sarasate - Zigeunerweisenview or listen media
W.A.Mozart - Violin Concerto D-durview or listen media

Mr. Yannis Shymko, piano (Griekenland)

De Canadese pianist Yannis Shymko (1996) begon op 10-jarige leeftijd met pianospelen. Yannis studeert deze zomer af aan het Conservatorium van Kalamata bij Stathis Gyftakis - Bachelor Piano en kamermuziek bij Maria Papapetropoulou. Sinds 2014 studeert hij eveneens aan de Universiteit van Macedonia bij Igor Petrin; hij verwacht volgend jaar zijn Bachelor uitvoerend musicus te behalen. Eerste prijzen won Yannis bij de Maria Cherogiorgou Sigara Piano Competition 2014 en bij de Chamber Music Competition of the Departement of Music Science and Art of the University of Macedonia. Hij trad op in concerten en recitals in Zwitserland, Hongarije en door heel Griekenland. Zijn interesse in hedendaagse muziek resulteerde in de opname van alle pianowerken van Stathis Gyftakis. Recent nam hij deel aan concerten van de ‘Greek Composers Union’ van de Compositieklas van de Universiteit van Macedonia met de uitvoering van premières van hedendaagse componisten. In 2015 voerde Yannis werk van Jani Christou, Anaparastasis I - The Baritone uit. In 2014 voerde hij met het Symphonic Youth Orchestra van Municipal Conservatory of Kalamata het muzikale en theatrale sprookje Petrosoupa uit, tijdens het Athene Festival en bij het 20th Kalamata International Dance Festival. Deze zomer volgt Yannis masterclasses bij professor Balázs Szokolay.


Ms. Yilan Zhao, piano (China)

Yilan Zhao.jpg
Yilan Zhao.jpg

De Chinese pianiste Yilan Zhao (1995) begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Ze kreeg les van Yuan Tian aan het Pre-College van het Wuhan Conservatory of Music. Vervolgens studeerde ze aan de Ameri-China International Music Foundation Elite Class bij Chu-Fang Huang. Na eerst aan het Julliard Pre-College Division (2014) bij Choong Mo Kang gestudeerd te hebben studeert ze momenteel voor haar Bachelor of Music bij Hong-Kuan Chen aan Juilliard School of Music. Tevens volgde ze vele masterclasses. Yilin won 1ste prijzen bij de Kosciuszko Foundation Chopin Competition 2013 en bij de 2nd Marbella International Music competition 2016. Vorig jaar gaf ze onder meer een solorecital in El Born Centre de Culture i Memoria in Barcelona; op het programma stonden de 24 Preludes van Chopin en de Spaanse Suite van Albeniz, Dit jaar was ze in Marbella te beluisteren waar ze werken speelde van Chopin, Ravel en Liszt. Ook speelde ze in de Severance Hall (Cleveland), het Peter Jay Sharp Theatre (Lincoln Center, NY) en de Paul Hall van de Juilliard school. Deze zomer volgt Yilan masterclasses bij professor Jacques Rouvier.


Mr. Yu Nitahara, piano (Japan)

De Japanse pianist Yu Nitahara (1990) begon op 6-jarige leeftijd met pianospelen. Zijn eerste lessen kreeg hij van Yuko Nozawa, waarna hij studeerde bij Michiko Ohno aan de muziekschool die onderdeel is van de Universiteit voor de Kunsten in Tokyo. Vervolgens studeerde hij aan de Universiteit voor de Kunsten bij Michiko Ohno en Akira Eguchi, hij behaalde in 2013 zijn Bachelor Diploma met eervolle vermelding en in 2015 zijn Master of Music Diploma. Prijzen behaalde hij bij de PIANALE International Piano Competition ’14 in Fulda, Duitsland - 2 speciale prijzenen bij de Viotti International Music Competition ’15 in Vercelli, Italië - halve finale prijs; bij de Isang Yun International Music Competition in Zuid-Korea bereikte Yu de halve finale. Solorecitals gaf Yu in Fulda - werken van Ravel, Rubinstein, Mussorgski en in Ancona - werken van Debussy, Beethoven, Schubert, Shostakovich; in Salzburg stonden op het programma werken van Schumann, Mozart, Debussy, Brahms. Yu soleerde met het Kyusyu Symphony Orchestra - 5de Pianoconcert van Saint-Saëns en met het Geidai Philharmonia bracht Yu het 3de Pianoconcert van Prokofjev en het Pianoconcert van Ravel ten gehore. Yu volgt deze zomer masterclasses bij professor Pavel Gililov.

naar begin pagina

Ms. Yuka Murayama, viool (Japan)

De Japanse violiste Yuka Murayama (1993) begon op 3-jarige leeftijd met vioolspelen. Haar eerste lessen kreeg ze van Izumi Hayashi, Sachi Tougi, Kyoto Shikata en Kiyoko Nakata. Yuka studeert aan de Tokyo University of the Arts bij Kazuki Sawa, Masafumi Hori en Wakako Hanada. Yuka won bij de 7th YOKOHAMA International Music Competition de 3de prijs. In november was ze te beluisteren in de Hyogokenritsu-Museum-Hall in Japan; op het programma stonden: Bartok - Rhapsody No.1; Bach - Solo sonate No.1; Brahms - Sonate voor viool en piano No.1.
Yuka volgt deze zomer masterclasses bij professor Ulf Schneider.

Bartok : Violin concerto No.2 1mov 11/1/2017 SOUGAKUDOU-Hall in TOKYO UNIVERSITY OF THE ARTSview or listen media

Ms. Yuki Osaki, piano (Japan)

Yuki Osaki.jpg
Yuki Osaki.jpg

De Duitse pianist Yuki Osaki (1993) begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Yuki studeerde aan de Tokyo University of the Arts en behaalde in 2016 haar Bachelor of Music Diploma onder begeleiding van Yu Kakuno. Momenteel studeert zij voor haar Master of Music Diploma aan het Mozarteum bij Jacques Rouvier in de Piano Solist klas. In 2010 behaalde Yuki de zilveren prijs bij de 11th International Chopin Competition in Azië. Zij won de Acanthus Music Award in 2016 bij Tokyo University of the Arts. Yuki gaf een recital in de Salon of Kawai Omotesando in Tokyo; op het programma stonden werken van Chopin - Baracolle, Brahms - Intermezzo en Albeniz - Iberia. In de Salon of YAMAHA was zij te beluisteren terwijl zij de Preludes van Debussy, Ballade No.4 van Chopin en Sonate No.31 van Beethoven ten gehore bracht. Vorig jaar soleerde Yuki met het Eerste Pianoconcert van Rachmaninov dat zij speelde met het Hiroshima Symphonic Orchestra o.l.v. Orie Suzuki. Deze zomer volgt Yuki masterclasses bij professor Jacques Rouvier.

Yuki Osaki plays Schumann:Die Davidsvbundlertanze Op.6 @Graduation Recital in Tokyo University of the Arts,December 8 2015.view or listen media
Yuki Osaki plays Scriabin:Piano Sonata No.2 @concert in Tokyo University of the Arts,April 16 2017.view or listen media

Ms. Yun Tang, viool (China)

Yun Tang 2017.jpg
Yun Tang 2017.jpg

De Chinese violiste Yun Tang (1992) begon op 6-jarige leeftijd met vioolspelen. Yun behaalde haar Bachelor of Music Diploma in 2014 aan het Shanghai Conservatory of Music, waar ze begeleid werd door Lina YU. Momenteel studeert ze aan het Mozarteum in Salzburg bij Pierre Amoyal. In 2015 behaalde ze bij de Zhuhai International Mozart Competition for young Musicians de 2de prijs en bij de Alice & Eleanore Schoenfeld International String Competition de 1ste prijs. In Ningbo (China) gaf Yun een belangrijk recital met werken van Beethoven Sonata no.8 en Prokofiev Sonata no.2 en Chinese stukken op het programma. Ze soleerde in 2016 met het vioolconcert van Dvorak met respectievelijk het China Philharmonia; Shanghai Symphony Orchestra en Guangzhou Symphony Orchestra. Dit jaar was ze solist bij de Shanghai Philaharmonic o.l.v. Kahchun Wong; ze brachten het Butterfly Lovers Concerto van Tchaikovsky ten gehore. Yun volgt deze zomer masterclasses bij professor Pierre Amoyal.

Yun TANG played Sibelius Concerto in Schoenfeld Competition, pianist James Lentview or listen media
Yun played Mozart K.378 1st mov, in recording, pianist Yu Nitaharaview or listen media

Ms. Zhu Sun, piano (China)

Zhu Sun.jpg
Zhu Sun.jpg

De Chinese pianiste Zhu Sun (1996) begon op 6-jarige leeftijd met pianospelen. Haar eerste lessen kreeg ze van William Chan. Vervolgens verhuisde Zhu naar Groot Brittanië en kreeg ze lessen van Hilary Coates aan de Wells Cathedral High School (2012-2014). Momenteel studeert ze in de klas van Joan Havill aan de Guildhall School of Music. Zhu won vorig jaar en dit jaar de 2de prijs bij het Oxford Music Festival, Piano recital class for under 35’s. Het Pianoconcert voor twee piano’s van Schumann speelde ze februari in Milton Court. In januari speelde Zhu in St Lawrence Jewry, London; op het programma stonden Scarlatti - sonata, Brahms - Variations on a theme of Schumann op.9 en Debussy - L'ísle joyeuse. Deze zomer volgt Zhu masterclasses bij professor Mikhail Voskresensky.

Clip 1, Variations on a theme by Schumann, Op.9-Brahmsview or listen media
Clip 2, I'sle Joyeues-Debussyview or listen media

Ms. Ziyue Wang, piano (China)

Ziyue Wang.jpg
Ziyue Wang.jpg

De Chinese pianiste Ziyue Wang (1996) begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Haar eerste lessen kreeg ze van Zaifeng Chen aan de Kantai University. Vervolgens studeerde Ziyue bij Yeung Yu aan de Central University of Music - Piano Academy in Galangyu. De afgelopen 4 jaar nam ze deel aan het Pre-college programma van Millersville University in de USA bij Xun Pan. Momenteel studeert Ziyue aan het Mannes College of Music bij Jerome Rose. In 2012 won ze de 1ste prijs bij de Lancaster Symphony Orchestra Concerto Competition en in 2014 bij de Hershey Symphony Orchestra Concerto Competition. Een zilveren medaille won ze in 2009 bij de Asian Open Music Competition in Hong Kong. Ziyue speelde haar Pre-College Graduation Recital in Biemesderfer Hall, Millersville University in april 2015; op het programma stonden werken van Beethoven, Bach, Chopin, Liszt en Bela Bartok. Eerder speelde ze in dezelfde zaal werken van Beethoven, Chopin, Liszt en Schumann. Ziyue soleerde onder meer met het Lancaster Symphony Orchestra o.l.v. Stephen Gonzunhauser - Mendelsohns Pianoconcert G minor; het Pianoconcert A minor van Schumann speelde ze met het Hershey Symphony Orchestra o.l.v. Sandra Dackow. Ziyue volgt deze zomer masterclasses bij professor Mikhail Voskresensky.

naar begin pagina

Deelnemers: 115 (Viool: 31 Cello: 27 Piano: 57)

Information for participants

I want my website to show below the text. How?

Log in into your application account. Go to page 2: Biographical information. Complete the field My personal website on that page, and save. Then your website will be clickable on this page.

I also want links to my media and youtube files. How?

Log in into your application account. Go to page 3: Audition, and read..the information you need is at the bottom of that page. On that page you are able to publish your audition media (often Youtube) so they will be clickable on this page, below the dutch biography text. You may also want to change your media text, or the media links, that is possible too.

Gastgezin zijn?

Al deze deelnemers aan de Summer Academy worden tijdens de Summer Academy weken ondergebracht bij gastgezinnen. Zij hebben daar een slaapplaats, en genieten een ontbijt.
De gastgezinnen ervaren zo goed als zonder uitzondering het als positief en verrijkend om deze rol te vervullen. En, ook weer zo goed als zonder uitzondering, zij vervullen die rol elk jaar weer met plezier. Soms komt een deelnemer meerdere jaren achter elkaar bij het zelfde gastgezin, en niet zelden ontstaat er een vriendschapsband.
Helemaal mooi is het natuurlijk als er voor de deelnemer ook mogelijkheid is om te studeren, maar dit hoeft niet.
Lijkt het u iets om deze rol te vervullen? Woont u in Bergen NH of de nabije omgeving? Neem contact op met de organisatie. Uw gastvrijheid wordt door The International Holland Music Sessions én haar deelnemers zeer op prijs gesteld.
De coördinatie van de gastgezinnen is in handen van Dhr. Teun Diemont, email: teundiemont@tihms.com. Ypma Piano's Alkmaar / Steinway Center Nederland   HVC
Gemeente Castricum Tandartsenpraktijk Centre Ville VVV Texel Maison Descartes